1200 tombolajegyet vásároltak meg és emellett számos felajánlással, értékes tombolatárggyal is támogatták az egyházközségek jótékonysági bálját, amit szombat este tartottak a művelődési házban. A bál bevételét a korábbi évekhez hasonlóan a hittanos gyerekek tankönyveire és hitoktatási segédeszközökre fordítják.

Eredményesen zárta a három egyházközség a 2007-es évet, a tavalyi évben a legnagyobb beruházások Mosonszentpéteren történtek. A felújítások költségeihez a helyi önkormányzat és több cég, vállalkozás is hozzájárult.
„A legfontosabb esemény a templom kifestése volt, emellett az ablakcsere, az ablakok renoválása, valamint a kálvária felújítása is megkezdődött.” – mondta Fets József, a mosonszentpéteri egyházközség képviselőtestületének elnöke.
Az idei évben folytatódnak az egyházi épületek felújításai, a legköltségesebb tervnek a mosonszentjánosi templom belső restaurálása ígérkezik. „A pusztasomorjai templomot kellene szigetelni, mert rettenetesen vizes, a mosonszentjánosi templomot kellene belülről restaurálni, a képeket, az oltárokat aranyozni, Mosonszentpéteren pedig megy tovább, folytatódik az ablakok cseréje, illetve restaurálása, aztán meglátjuk, hogy mi lesz, mert ott még a plébániát is el kellene kezdeni építeni.” – vázolta jövő évi terveit Czank Vilmos, városunk plébánosa.

A több mint tíz éves hagyományokra visszatekintő bálon idén is több mint százan vettek részt, elsősorban a három egyházközség hívei, de meghívást kaptak a város önkormányzatának képviselői is. A bálozók többsége rendszeres résztvevője a rendezvénynek. Az eredetileg pusztasomorjai származású Fáczánné Fördős Mária és férje tavaly költöztek vissza Budapestről Somorjára, és idén először vettek részt ezen a bálon. Nem titkolt szándékuk, hogy ismét bekacsolódjanak a város életébe. „Úgy gondoltuk, hogy a keresztény bál egy nagyon jó alkalom arra, hogy régi ismerősöket, régi barátokat újból megtalálhatunk és ez egy nagyon-nagyon kellemes este, ahol el tudunk beszélgetni.”

Az egyházközségek közös jótékonysági báljára idén a hittanos gyerekek készültek műsorral: egy tündérről szóló mesejátékot adtak elő, verseket mondtak a szeretetről és egy hangszeres darabot is hallhattunk.

Jó hangulatban telt az idei farsangi összejövetel is, melynek bevételét a hittanos gyerekek könyveire fordítják, valamint hitoktatáshoz szükséges kellékekre, kiadásokra szánják.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-