Király József olimpiai válogatott labdarúgó vezeti e héttől Jánossomorja felnőtt labdarúgócsapatát. Az új edző a fel sem melegedett kispadról pénteken távozó Botos Antal helyére érkezett.

A múlt kedden még edzőként köszöntött Botos Antal pénteken már távozott is az edzői székből, mint kiderült, ezentúl Tatán dolgozik tovább. A helyi gárdánál azonban továbbra is vállal munkát. A csapat szakmai vezetőjeként az utánpótlásért és a tehetséggondozásért felel majd, mintegy másfél éves szerződéssel.

A vezetőség nem tétlenkledett sokáig, az üres szakvezetői posztra megszerzete Király Józsefet. A többek között Szombathelyen, Veszprémben és Székesfehérváron is NB1-es játékosként szereplő szakember korosztályos- és olimpiai válogatottsággal is büszkélkedhet. A 38 éves Király három éves szerződést írt alá Jánossomorjára.

Mint azt a JSE vezetője, Tesch Ferenc elmondta, a célok az edzőcsere ellenére is változatlanok: nemcsak bent maradni a megyei első osztályban, de meghatározó szerepet tölteni be ott.

Az anyagiakról azonban már kevesebb szó esett. Az egyesület most formálódó terveihez természetesen az eddigieknél több pénzre van szükség. Ezt szponzoroktól kívánja megszerezni a vezetőség, mint mondják már több lehetséges támogatóval folytatnak tárgyalásokat. Az önkormányzattól azonban ugyanannyi segítségre számítanak, mint az előző évben, ez ügyben már meg is kezdték a tárgyalásokat. 2007-ben a JSE 8 millió 600 ezer forintot kapott a városi kasszából.

-hirdetés- -hirdetés-