Gazdasági vállalkozás keretében működtetné tovább egy csoport a helyi sportegyesületet, újragondolva a várossal való együttműködést. Profi szemléletet, helyi fiatalokat és új szponzort is ígérnek. A változásról szerdán este hatkor dönthet az egyesület tagsága.

 

Január 9-én szerdán rendkívüli gyűlést tart a sportegyesület 18 órakor a művelődési ház nagytermében. Egy helyi magánszemély ugyanis szeretné átvenni az egyesület vezetését, mert lehetőséget lát az évek móta mélyponton lévő szereplő helyi labdarúgás megújítására. Bár szerinte a jelenlegi elnökség megtett minden tőle telhetőt, radikálisabb lépésekre van szükség.

Az egyesület a tervek szerint önálló gazdasági társaság formájában működne, szoros, ám az eddigiektől eltérő módú együttműködésben az önkormányzattal. Az elhatározás komolyságát jelzi, hogy a tárgyalásokat már meg is kezdték a város vezetésével. Sőt, egy érkező komoly szponzort is rebesgetnek az ügyben.

Ígéretei között szerepel egy teljesen új, profi szemléletű stáb felállítása. Zászlójukra tűzték még több helyi fiatal a régóta próbált visszacsábítását Jánossomorjára, de a helyi tehetséggondozást is erősítenék, a “ne csak egy Nikházi Márkunk legyen” jelszóval.

Szerdán a művelődési házban az egyesület tagsága is meghallgathatja a szándékot, és dönthet arról, új dimnezióba helyezve a helyi sportegyesület működését, megszavazza-e a változást, vagy az esetleges ellenérvek előtt hajt fejet.

Cs.G.

-hirdetés- -hirdetés-