Hétfőtől kapható az üzletekben a Jánossomorjai Füzetek második száma. Az évente megjelenő helytörténeti kulturális folyóiratot eddig még csak az adventi forgatagban vásárolhatták meg a szemfülesek a január 22-i, hivatalos bemutató előtt.

A Jánossomorjai Naplót árusító üzletekben kereshetjük hétfőtől a Jánossomorjai Füzetek legújabb számát. A második évadba és második számhoz ért folyóirat címlapján a volt Szent Anna kápolnát láthatjuk, és a jelenleg a Szentendrei Skanzenben látható épület történetét is olvashatjuk a cikkek között.

De a helytörténeti tanulmányok között Pusztasomorja néphitbeli besenyő eredetéről, a jánossomorjai vegyes karról és a Hármashalomról is olvashatunk, több más mellett. A második számban – az elsőhöz hasonlóan – helyi művészek alkotásait is megtalálhatjuk. De színes kivitelben szerepelnek a Jánossomorjai Pillanatok 2007 című fotópályázat díjazott képei is.

Bár a második számot már a december 22-i szentpéteri ádventi forgatagban is megvásárolhatták az érdeklődök, csak az ünnepek után kerül a helyi boltokba a kiadvány. Bemutatója január 22-én, a Magyar Kultúra Napján lesz, az akkor felavatandó új városi könyvtárban. A kiadványt ott Herman Antal, a Körzeti Általános Iskola történelem tanára mutatja be, természetesen a szerzőkkel karöltve.

A 690 forintos ajánlott fogyasztói áron a helyi üzletekbe kerülő második füzetet 250 példányszámban jelentette meg a kiadó Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány.

Az évente egy számmal előálló szerkesztőgárda – amely a közalapítvány kuratóriumából áll – a következő számot nem 2008 végére, hanem kicsit korábban, a szeptemberi városnapokra ígéri.

HT

-hirdetés- -hirdetés-