Halálra gázoltak egy 46 éves nőt szerda reggel Jánossomorja térségében, az AMB üzem előtt. A Mosonmagyaróvár felől érkező személyautó, hogy elkerüljön egy, az úton épp átkelő csoportot, félrerántotta a kormányt, így gázolta el a hegyeshalmi nőt. A rendőrség szerint rég szükség lenne kivilágításra és gyalogátkelőre itt, hiszen nem ez az első hasonló halálos gázolás a kereszteződésben.

 

A Mosonmagyaróvárról érkező menetrendszerinti buszjáratról szálltak le, és a kereszteződésnél indultak a gyár felé a dolgozók kora reggel. A rendőrség előzetes megállapítása szerint egy, a 86-os főútra már a gyárból kikanyarodó jármű is megállt a kereszteződésnél, hogy megvárja az átkelőket. Ekkor a főúton Mosonmagyaróvár felől érkezett egy személyautó, melynek vezetője eddig tisztázatlan okokból későn észlelte a kereszteződésben lévő másik járművet. Hogy elkerülje a vele való ütközést, balra félrerántotta a kormányt, de így egy nagyobb átkelő csoport elé került. Ezért újra gyors iránymódosításra kényszerült. A következő, jobbra való kormányrántás után gázolta el a csoporttól kissé lemaradó hegyeshalmi nőt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A balesetben más nem sérült meg.

A rendőrség illetékese kérdésünkre elmondta, valóban régóta tenni kellene valamit e szakasz biztonságosabbá tételéért.  “Mindenképpen indokolt lenne a kereszteződés kivilágítása, és szükség lenne egy gyalogátkelő létesítésére is. Bár sebességkorlátozó és a burkolati hibákra figyelmeztető táblákat találunk itt, mindez kevés a biztonság érdekében.” Az út a közútkezelő illetőségébe tartozik. Arról azonban nincs információnk, az üzem tett-e lépéseket a biztonságosabb átkelés érdekében. Az önkormányzat még egy korábbi baleset kapcsán jelezte a biztonság növelésének igényét az illetékes szerveknél.

Az AMB-Components Hungary jánossomorjai üzemben több százan dolgoznak, nagy részük busszal érkezik a munkahelyére. Korábban már több hasonló gázolás is történt az üzem előtti keresztezősében, melyek között már korábban is volt halálos kimenetelű.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-