A Jánossomorjai Fúvós Egyesület fellépése nyitotta meg pénteken Mosonmagyaróváron a második Téli Fesztivált. A vásári forgatag színes programokat és ünnepi hangulatot kínál a kilátogatóknak.

 

Forralt bor, zsíros kenyér és lacipecsenye is várja a Magyar utcára kilátogatókat a színpadi programok mellett az adventi hetekben. A Téli Fesztivál megnyitóján a Jánossomorjai Fúvósegyesület összeállítását hallhatták a kilátogatók, hamisítatlan sramlizenével és karácsonyi dalokkal vegyítve. A jó hangulat és az ünnepekre való készülődés mellett a fesztivál másik célja, hogy karácsonykor segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. A befolyt támogatásokat a nagycsaládosok és a hajléktalanok között osztják szét mosonmagyaróvári szervezetek.

A fesztivál idei újdonsága, hogy a mosonmagyaróvári fellépők mellett, minden délután 4 órától a környékbeli települések szervezetei, művészeti csoportjai is bemutatkoznak. Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester szerint a szórakoztatáson túl lehetőséget nyújt arra is, hogy a kistérség kulturális csoportjai bemutatkozhassanak, illetve megismerkedhessenek egymással.

December 11-én kedden a jánossomorjai Canto Excolo kamara kórus lép fel, a fesztivál pedig változatos programokkal és igazi adventi hangulattal várja estébe nyúlóan az érdeklődőket egészen karácsonyig.

Veres Dávid
-hirdetés- -hirdetés-