A tavalyi, nagy sikerű karácsonyi ajándékgyűjtés mintájára újra akciót hirdet az önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága. Emellett a városvezetés idén 120.000 forinttal támogatja a rászorulókat, akik idén nem gyermekjátékokat, hanem élelmiszercsomagot kapnak.

 

A szervezők elsősorban a karácsonyi sütés-főzéshez szükséges élelmiszereket várnak, mint például liszt, cukor, vagy olaj, de szívesen fogadnak más jellegű felajánlásokat is a segítséget nyújtó lakosoktól. A karácsonyi gyűjtésben részt vevők adományaikat a művelődési házban adhatják le december 17-ig. Ezt követően juttaják házhoz a felajánlásokból, illetve az önkormányzat által e célra elkülönített 120.000 forintból készíttetett ajándékcsomagokat, melyeket rászorultság alapján osztanak ki. Ezzel a tervek szerint több mint 80 helybéli család karácsonyát tehetik majd szebbé.

A segélyakció idén is gálaműsorral zárul, az érdeklődők december 23-án a Jánossomorjai Felnőtt Színjátszókör ingyenes karácsonyi előadását tekinthetik meg a Balassi Bálint Művelődési házban. A színjátszók mellett több helyi egyesület is színpadra így egy karácsonyi témájú darab mellett különböző ünnepi dalok is felcsendülnek majd.

VD
-hirdetés- -hirdetés-