Népes vendégsereg jelenlétében Pápai Lajos megyéspüspök áldotta meg szombaton a felújított szentpéteri templomot. A májusban kezdődött munkálatok során a templom belsejét renoválták.

 

A felújítási munkálatok még nem fejeződtek be teljesen, egy jelentős része azonban lezárult azzal, hogy elkészült a belső festés. Szombaton Pápai Lajos megyéspüspök áldotta meg a templomot. Az ünnepi szentmisén a hívek mellett a város vezetősége, egyházközségi képviselők és a kivitelezők is részt vettek.

Térségünkben az utóbbi időben több egyházi épületet újítanak fel, az egyházmegye felügyeletével, de mindenhol egyházközségi kezdeményezésre, és helyi szakemberek segítségével. Sok helyen több évtized elmaradt munkáit kell pótolni, ezért is nagy az egyházi épületek felújításának jelentősége.
Dr. Pápai Lajos megyéspüspök elmondta, nagyon örül annak, hogy szépülnek az egyházmegye épületei, emellett pedig minden megújulás, megáldás azért is fontos, mert az egész egyházközséget felrázza és összefogásra készteti.
Az egyházmegye egyre kevésbé tudja anyagilag támogatni az épületek felújítását, így mindenhol nagy szükség van helyi segítségre. Mosonszentpéteren sem történt ez másképp. A helyi önkormányzat támogatása és Hipp Kft adománya biztosította az alapot a felújításhoz, emellett nagyon sok különböző felajánlás, adomány érkezett – tájékoztatott dr. Nagy József, a Mosonszentpéter templomáért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A festéssel egy időben az örökmécsest és a nagycsillárt is megtisztították, restaurálták. A következő évre átnyúló munkálatok során felújítják még a stációs képeket és az ablakokat is.
A beruházás eddig hét és félmillió forintba került.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-