JSE-Petőházi SE 0-3. Augusztus 19.-én megkezdődött a 2007/2008-as szezon labdarúgóinknak. Kilenc év után újra a megyei első osztályban indul csapatunk, amely hétvégén a legutóbbi bajnokság hetedik helyezettjét fogadta.

 

Jánossomorja SE- Petőházi SE 0-3 ( 0-2) Vezette: Nyúl (Molnár, Józsa)
Gsz.: Szalai(2), Szabó

 

JSE: Sipőcz-Smuk, Pint, Göblyös, Balogh, Fördős, Körmendi, Göbe, Bácskai, Görgits, Molnár
Edző: Csenteri Csongor
Csere: Fábián-Pint helyett
Ornyi- Körmendi helyett
Bagoly- Balogh helyett
Piros lap:Smuk
Sárga lap: Balogh
Petőháza: Janics-Nyitrai, Ridinger, Bebes, Németh , Pokrócz, Hadarics, Heller, Vécs, Szalai, Szabó
Edző: Gosztola József
Csere: Fekete- Vécs helyett
Gundler- Fekete helyett
Müller- Szabó helyett

Sárga lap: Vécs ,Szalai, Bebes

Csenteri Csongor – korábbi jánossomorjai labdarugó – a hazaiak szakvezetője a mérkőzés előtt bátor támadójátékot és betonvédekezést ígért, illetve kiemelte, hogy nagyon sokat gyakorolták a rögzített szituációkat. Sajnos ebből nem sokat láthatott a kilátogató 250 fős publikum. A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, egészen a 18. percig. Ekkor a kiugró Szalait Smuk a büntetőterületen belül lerántotta. A játékvezető a védőnek piros lapot, a vendégeknek 11-est ítélt. A büntetőt a sértett az ellenkező irányba vetődő Sipőczmellett higgadtan értékesítette. (0-1) Csapatunknak ezután lehetősége nyílt volna egyenlíteni, de a 26. percben a vendégek kapusa hiába ejtette a labdát pontosan Molnár elé, a hazai támadó 8 méterről képtelen volt az üres kapuba találni. Erre persze vérszemet kaptak a petőházaiak, szerencsénkre Sipőcz rendre védeni tudott. A 38. percben viszont már ő is tehetetlenül nézte társai szerencsétlenkedését: a kezdőkörben végezhettünk el szabadrúgást, ám a társak helyett pontosan Szalai lábára passzoltuk a labdát. A vendégek tízese egész a kapunkig loholt vele, majd a kapus lába közt a hálóba passzolt. (0-2) A félidőben még volt egy lehetőségünk, ám sajnos Göbe beadására Görgits késve érkezett.

Alapos tisztogatást tartott a szünetben Csenteri edző: az addig viszonylag megbízhatóan játszó Pintet és Körmendit is lecserélte, ám a játék javítására ez kevés volt. A második félidőben akár 7-8 gólt is kaphattunk volna, de a vendégjátékosok rendre bakiztak. Egyedül Szabó élt a lehetőséggel, egy partdobás után az ötös sarkán lefordult védőjéről és éles szögből a hosszú sarokba lőtt. (0-3) A szépségdíjas találat a mérkőzés 69. percében esett. A meccs további részében lehetőségünk már nem akadt, sajnos az egyedüli csatárként előretolt Molnár ma nagyon keveset mutatott, a korát meghazudtolóan gyors Görgits pedig hiába akart és küzdött, próbálkozásai elhaltak a védők gyűrűjében. A három új játékos – Bácskai, Göbe, Balogh – közül talán csak a beállós posztján játszó Balogh nyújtott elfogadható játékot, társai mutatott teljesítményük alapján nem jelentenek erősítést a klubnak.
Csenteri Csongor: Nagyon csalódott vagyok, hisz egy nem túl jó focit játszó ellenféltől szenvedtünk vereséget, ráadásul az első hazai mérkőzésünkön. Nyoma sem volt annak a taktikának, amit egész idáig sulykoltam a fiúkba. Sokan azt hiszik, elég csak a csukát kiküldeni a pályára. Ezen sürgősen változtatni kell, rendet kell tenni úgy a légiósók mint a hazaiak fejében.
Gosztola József: Ugyan a három pontnak örülök, mégis nagyon bosszús vagyok a játékosaimra, hiszen ennyi lehetőséget egy egész szezonban sem lehet kihagyni. Szurkolok a jánossomorjai labdarúgóknak és vezetőiknek, hogy minél előbb érjen be munkájuk gyümölcse.
Fiaink tehát sima vereséget szenvedtek az elmúlt szezon egyik középcsapata ellen. Nem tudományos-fantasztikum a következtetés: ha nem történik rövid időn belül érdemi változás a hozzáállásban és a teljesítményben, elérhetetlen álom lesz csupán a vezetők által előirányzott 1-10 helyezés. Ugyanakkor azt azért írjuk a fiúk számlájára, hogy erőnléti gondokkal nem küzdünk, és még csak az út elején járunk, így még bármi lehet. Akár már a jövő héten bizonyíthatnak a srácok: a Győrújbarát  gárdája vár ránk, akik legutóbb a 14. helyen végeztek, illetve a felkészülés alatt egyszer már két vállra fektettük őket hazai pályájukon. Gondolom mindenki elégedett lenne ha megismételnénk az egy hónappal ezelőtti 4-3-as eredményt.
Csizmazia Gergely
-hirdetés- -hirdetés-