Tizenharmadik és talán egy kicsit újra első születésnapját tartotta a Szemes Művek Kft. Augusztus 3-án rendezett aratóbáljának apropója az volt, hogy a cég továbbra is magyar és jánossomorjai kézben marad. Korábban ugyanis már előrehaladott tárgyalásokat folytatott a vezetés arról, hogy eladja a céget.

 

Mint Fazekas Imre, a Kft. ügyvezető igazgatója  az esten elmondta, nehéz évek állnak a cég mögött. Valóban tárgyalt a cég eladásáról a konkurenciával, azonban a tárgyalások során ébredt rá arra: nem adhatja el a céget. „Magyar tényezői szeretnénk maradni a mezőgazdasági felvásárló-ágazatnak. Egymilliárd körüli éves árbevételünkre és helyben befizetett adónkra gondolva állíthatom, hogy ez lehetséges. Hiszen a jánossomorjai tulajdonú cégek között ma is kiemelkedő helyet foglalunk el.”

A Szemes Művek Kft. azért is hívta meg hűséges partnereit és dolgozóit, közel kétszáz vendéget az aratóbálra, hogy  megköszönje nekik az eddigi, fontos bizalmat. “Ezzel ugyanis hozzájárultak ahhoz, hogy egy nehéz időszak után most új erővel léphessen tovább a cég, és folytathassa a munkát” – hangsúlyozta a vezető.

Schmidt Rezső a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudomány Karának dékánja, az est kiemelt vendége televíziónknak elmondta, örül a döntésnek. “Korábban is több területen működtünk együtt a céggel. Az eddigi, közös növényvédelmi és fajtakísérletek után a jövőben lehetőség nyílik arra is, hogy pályázatok terén is együttműködjön az egyetem – sok más cég mellett – a Szemes Művekkel is.”

Janák József a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója elmondta, örül annak, ha magyar kézben marad egy üzem, hiszen e cégek piaci jelenléte is biztosabb, hosszabb távra szóló.

Az esten a vad és sertéspörkölt mellett a sült malacokat is megkóstolhatták a meghívottak, amit válogatott borokkal öblíthettek le. Egy operett-trió is gondoskodott a jó hangulatról, de a gyomor és a fül után a szemeknek is kedveskedtek a szervezők: A mosonmagyaróvári Dzsamilla hastáncosok a keleti kultúra különlegességével tették fülledté a hangulatot.

-hirdetés- -hirdetés-