Izlandot, a tűz és jég földjét bemutató előadással kezdődött meg a Jánossomorjai Esték 2007 őszi előadássorozata ma este a művelődési házban. A mait három további közösségi rendezvény követi még ebben az évben.

 

Veres Dávid, mint földrajz szakon végzett szakember járta, majd mutatta be Izlandot, a gejzírek, lenyűgöző földrajzi formák, vulkánok és jeges gleccserek világát. Kollégánk augusztusban vett részt a szigetet átszelő körúton, ahol a partvonal bejárása után a felföldi zord síkságot is meghódították kis csapatukkal. Az út során készített csodálatos fotóit élményeivel tarkította. Alapos és szórakoztató beszámolóját mintegy 30 érdeklődő hallgathatta meg.

A Jánossomorjai Esték következő programja november 13-án L.Burda Zsuzsanna: Ella Könyve című életrjazi jellegű regényének bemutató estje lesz. A kötetet Herman Antal, a Körzeti Általános Iskola tanára méltatja majd.

Ezt követi november 27-én, az Európai Unió alapító, római szerződésének évfordulója alkalmából tartott egész napos rendezvény a TIT szervezésében. Itt a témával kapcsolatos iskolai vetélkedőkön és a felnőtteknek szóló más programokon is részt vehetnek majd a helyi érdeklődők. (A végleges programot hamarosan olvashatjuk.)

A december 11-én pedig Lőrincz György előadását hallgathatjuk meg Flandriát; Brugge-t, Brüsszelt és Párzsit is érintő utazásáról.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-