Évzáró ünnepséget tartott az „Életet az Éveknek” Balassi Bálint Nyugdíjas Klub szerdán a művelődési ház nagytermében, ahol a nagyfödémesi testvérklub tagjai is részt vettek. A nyári szünetet követően szeptembertől várja újra tagjait a klub.

 

Kurunczi Károly polgármester köszöntő beszéde után a szervezet vezetője, Egervári Tiborné, Emma néni beszámolójában összegezte az elmúlt év főbb eredményeit, a klub által szervezett rendezvényeket, illetve a taglétszámmal kapcsolatos változásokat. A jelenleg 94 aktív tagot számláló klub egy-egy évét nem a naptári évkezdéshez, hanem a tanévhez hasonlóan a szeptemberhez köti, ennek megfelelően az évzáró ünnepséget is júniusban tartják.

Az ünnepségen részt vett a nagyfödémesi testvérszervezet, az Aranyeső Nyugdíjas Klub is. A felvidéki vendégek már délelőtt Jánossomorján voltak, innen ugyanis ebéddel egybekötött, rövid kirándulást tettek a szomszédos Albertkázmér-pusztára. Nemcsak vendégként, hanem fellépőként is részt vett a nagyfödémesi klub a délutáni műsoron, ahol egy vegyes- és egy női karral álltak színpadra. A helyi klub két produkcióval készült az évzáró rendezvényre, elsőként Krizsán Sándor, Ének a baratságról című verse hangzott el Wittman Elekné előadásában, mely témaválasztásában is a két klub kapcsolatát próbálta bemutatni. A  jánossomorjai idősek kórusa Pollák Anita vezénylésével több, ismert slágert adott elő.

A kulturális blokkot követően a bősárkányi Szabó András produkciója következett, aki műsorával, s hangjával nagy sikert aratott az idősek körében. (A már országos ismertségre is szert tett, tehetséges vak kisfiú nemrég önálló CD albumot is kiadott.) A délután folytatásaként Pollák Ferenc szórakoztatta a résztvevőket, akik az esti órákban még pörköltet is főztek a művelődési ház udvarán.

Egervári Tiborné klubvezető szerint rendkívül mozgalmas évet zárt a klub. A szervezet az elmúlt évben számos országos és regionális versenyen szerepelt, gyakran működtek közre helyi rendezvények lebonyolításában, több kiránduláson is részt vettek, de az idei terveik közt szerepel még egy nyári tátrai, illetve egy hajdúszoboszlói üdülés is.

A helyi nyugdíjas klub következő találkozóját, és egyben évnyitó rendezvényét augusztus 29-én tartja, amire nagy szeretettel várja mind a régi tagokat, mind az új érdeklődőket.

Veres Dávid

-hirdetés- -hirdetés-