Körülbelül egy, de legfeljebb két héten belül indulnak a strand munkálatai – nyilatkozta televíziónknak Kovács-Galavics Frigyes, a strandépítést kivitelező cég vezetője. A korábbi nyilatkozatai szerint a helyieknek már júniusi strandolást is igérő vállalkozó most szeptemberi befejezésről beszélt. Augusztustól azonban minden nap késés ötvenezer forintba kerül majd.

 

Legutóbb, tavaly novemberben akár januári munkakezdést is elképzelhetőnek tartott az építettő Built Contract Építőipari és Szolgáltató Bt. Cég, ha, mint nyilatkozták, az időjárás engedi. Az elmúlt évek legenyhébb tele után azonban a strand még mindig érintetlen, ugyanakkor augusztusra, kész strandot ígért a cég. Ehhez képest most szeptemberi befejezés várható.

A csúszás oka, nyilatkozta a vezető, hogy cégének még pénzügyileg fel kellett készülnie a környező telkek – a strand körüli kiszolgáló épületekkel együtt indítható – értékesítésére, hogy minél előbb bevételhez is jusson a kivitelező. Mint ismert a strand kivitelezéséért cerébe a Kft. értékesítheti a bányató körüli földeket. Az eredeti megállapodás szerint ugyanis az önkormányzat a strand megépítésének fejében az építtető cégnek adja át a strand körüli földeket, ám csak fokozatosan, a strand építési ütemének megfelelően.

Az egy hónap csúszás azonban nem kevés kiadásába kerülhet az építtetőnek, hiszen a tavaly véglegesedett megállapodás értelmében – úgy értesültünk – késedelmes teljesítés esetén a fennálló kötbér napi 50 ezer forint.

Legutóbbi ülésén Jánossomorja képviselőtestülete helyi horgászok egy önálló egyesület létrehozását igénylő kérését is tárgyalta. Az egyesület bázisát – a tervek szerint a jánosi bányató jelentené, illetve jelentette volna. Arról döntött ugyanis a testület, hogy 2007. dec.31-ig a jelenlegi horgászegyesület jánossomorjai tagjai használhatják a tavat, melynek halászati joga az önkormányzaté. Mindezt annak fejében, hogy a helyi horgászok rendben tartják a tó környékét, és felügyelik a szabályos működést.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-