Andráshida – Jánossomorja: 2:1 Ma a tabella negyedik helyezettjéhez látogatott a csapat, a papírforma ellenére mi szereztünk gólt Horváth szépségdíjas találatával a 36. percben. A mérkőzést végig uraló Andráshida egy tizenegyes góllal egyenlített, majd a 89. percben egy tisztázatlan játékvezetői döntést követően fordítani tudtak.

Andráshida – Jánossomorja 2:1 (0:1)

Gsz: Bozsik, Szijjártó, illetve Horváth
Sárgalap: Makai, Horváth


Andráshida
: Pogacsics – Varga Sz., Török, Molnár, Pintér, Bozsik, Szijjártó, Simon, Kottán, Sági, Sámson
Csere: Bozsik helyett Kóczor, Simon helyett Varga T.
Edző: Dobos Sándor

Jánossomorja: Sipőcz – Göblyös, Pint, Bíró, Drobnitsch, Koltai, Makai, Szeitz, Varga, Körmendi, Horváth
Csere: Szeitz helyett Smuk
Edző: ifj. Drobnitsch Tamás

A mérkőzés elején már sejteni lehetett, hogy nehéz mérkőzés vár fiainkra az impozáns sportlétesítménnyel rendelkező Andráshida otthonában, hiszen sem Hegedűs Tamás, sem Németh Balázs nem épült fel sérüléséből, valamint Ornyi Zoltán is kiesett a keretből egy otthoni sérülés miatt. Így a 13 főre olvadt utazó keretnek kellett volna felvenni a harcot a javarészt ZTE nevelésű fiatalokból álló hazai gárda ellen. Az első félidőben a jobban domináló Andráshida gond nélkül jutott át több alkalommal védőfalunkon, szerencsére a jó napot kifogó Sipőcz kapus rendre hárította a lövéseket. Jánossomorjai részről pusztán két próbálkozást említhetünk meg, ahogy Sárváron, úgy ma is, Varga Imre jól látta meg a lehetőséget, pimaszul, harminc méterről ívelte a labdát a kint álló kapus felett. Második próbálkozásunk azonban már góllá érett, Bíró hosszú felívelését Körmendi egyből továbbította a tizenhatos vonalon álló Horváth-hoz, aki védőjéről lefordulva szépségdíjas gólt ragasztott a kapuba. A szezon során először mehettünk vezetéssel az öltözőbe pihenni a félidőben, a csapat ezúttal végre mosolyt tudott csalni Drobnitsch edző arcára. A 60. percben elfogyott az előnyünk, Drobnitsch Vilmos taktikai okokból buktatta a tizenhatoson belül Ságit. A büntetőt – a neves felmenőkkel bíró – Bozsik (az aranycsapat játékosának unokája, korábbi szövetségi kapitányunk fia) értékesítette magabiztosan. Próbáltuk tartani az eredményt, gólszerzési lehetőségeink is voltak, ám ezek elkerülték a kaput. Ugyanakkor a hazaiak növelték a nyomást, de védőink és kapusunk jól állták a sarat. Percekkel a vége előtt már az öltőzőbe készülődtek a csapatok, egy érthetetlen bírói ítéletet követően, amely, mint később kiderült, mezrángatás miatt történt, csapatunk dermedten nézte, ahogy Szíjjártó labdát kapott a kapunk előtt, és éles szögből a kapunkba bombázott. A mai mérkőzésen harcosságban és akaratban nem volt hiány, viszont egy cserelehetőséggel végigjátszani egy ilyen iramú mérkőzést nagyon megterhelő. Csapatunk ezúttal kitett magáért, azonban most ez is kevés volt. A mérkőzés után többen megrohamozták Miklós János játékvezetőt, akinek gyakori sípszava végigtördelte a mérkőzés folyamán a játékot és jónéhány vitatható döntést hozott.

 

Dobos Sándor: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, helyezésük ellenére stabil csapatnak tűnik a Jánossomorja, ellenük rendszeresen nehéz mérkőzéseket játszunk. Ezúttal azonban még nehezebbé tettük magunknak a mérkőzést, hiszen gyenge helyzetkihasználásunk a vendégcsapat hálóőrének osztályon felüli teljesítményével párosult. 

Ifj. Drobnitsch TamásElégedett vagyok a fiúkkal, mindent megtettek a győzelemért, úgy érzem ezúttal a játékvezető hármas fosztott meg minket a pontszerzéstől. Üröm az örömben, hogy a szép gólt szerző Horváth besárgult, így a jövő heti mérkőzést ki kell hagynia, pedig a Sümeg ellen mindenre és mindenkire szükségünk lesz, hogy helyett tudjunk cserélni a tabellán.

 

A Sümeg elleni hazai meccsre szerdán kupamérkőzéssel készül a csapat, a megyei másodosztályban szereplő Dunakiliti gárdájához látogatnak, reméljük, legalább a kupában vígasztalódhatunk.
-hirdetés- -hirdetés-