Jelenleg hat-hét beteg veszi igénybe a március óta működő házi betegápoló szolgálatot Jánossomorján. Az igényeket Dr. Mihályi Zsuzsannánál lehet bejelenteni, ő bírálja el, hogy indokolt-e az adott beteg számára az otthoni ellátás, de szükséges hozzá a háziorvos véleményezése is.

 

„Úgy gondolom, ez az első egy-két hónap az ismerkedés, barátkozás szakasza, amikor az emberek igyekeznek felmérni, hogy milyen lehetőséget nyújt a házi betegápoló szolgálat. Amennyiben pozitívak a visszajelzések, biztos vagyok benne, hogy tovább fog bővülni úgy a szolgáltatások, mint a nővérek száma.” – nyilatkozta a JTV-nek Dr. Mihályi Zsuzsanna.
A szolgálat jelenleg egy ápolónővel működik. A betegápolás lényege, hogy a kórházból hazatérő betegek utókezelését, például infúzióra kötését, vagy katéterezését biztosítsa, de vállal a nővér egyebek között injekciózást, sebkezelést, mosdatást is. Ezt az ellátást a társadalombiztosító finanszírozza, így a betegeknek nem kell fizetniük érte. Ez a szolgáltatás március óta már bővült annyival, hogy egyszerű őrzést, betegfelügyeletet is lehet igényelni, ha a család szeretne kimozdulni otthonról, de nem szívesen hagyják otthon egyedül az idős, magatehetetlen hozzátartozót. A felügyeletet, a házi ápolással ellentétben nem finanszírozza a társadalombiztosító, ez 500 forintba kerül óránként.

Kapcsolódó cikkünk:
Házi betegápoló szolgálat

 

-hirdetés- -hirdetés-