A németországi Ulm baseballcsapata vendégeskedett városunkban április 6 és 8 között. A Jánossomorja Rascals évek óta jó kapcsolatot ápol a német baseballosokkal, akik az Európai Baseball Szövetségtől értesültek az itteni jó körülményekről.

 

Három napig a jánossomorjai baseballosokkal edzett és két meccset is játszott velük az ulmi csapat a húsvéti hétvégén. Szombaton a serdülő csapatok mérkőztek meg, és Jánossomorja 7:5 arányban győzelmet aratott. A felnőtteknek vasárnap nem sikerült ugyanez a bravúr, ők szoros meccsen bár de 6:5-re kikaptak az ulmiaktól. Németországban a baseball kb 50 évvel régebbi múltra tekint vissza, mint hazánkban, így a színvonal is jóval magasabb, hiszen a németek rendszeres résztvevői a világbajnokságoknak. Az ulmi csapat 18 éve működik. Magyar származású edzőjük elmondta, azért jönnek szívesen Jánossomorjára, mert közelebb van, mint Szentendre, ahova korábban jártak, jobbak a szálláslehetőségek, és nem utolsó sorban Magyarország egyik legjobb pályája az itteni. Az évi 20 000 euróból gazdálkodó ulmi csapatnak idén új pályát épít a város, és a közel 350 000 eurós beruházás elkészültével szívesen látják majd vendégül a Rascalst.
A Jánossomorja Rascals a tavalyi évhez hasonlóan idén is indít serdülő csapatot a bajnokságban, a felnőttek pedig a magyar első osztályban és a szlovák-magyar közös bajnokságban is szerepelnek. A sportegyesülethez ebben az évben 1,7 millió forintra adtak be igényt, hiszen az utazások kiadása mellett idén ütőiket is le kell cserélniük fémről faütőkre a baseball szövetség rendelete szerint, ami újabb 200 000 forintos kiadást jelent. A Rascals elsődleges célja idén is, hogy a legjobb négy közé kerüljön, és szeretnék növelni a serdülő csapat létszámát. A kíváncsi fiatalokat szerdán és péntekenként 5 órakor várják a baseballpályán.
-hirdetés- -hirdetés-