Betörtek a helyi bölcsödébe, és a vele egy épületben működő idősek otthonába múlt hétvégén. A feltehetően nem a nagy fogásra koncentráló elkövető az otthonból 13 ezer forintot, a bölcsödéből pedig két csomag kekszet tulajdonított el. Az ajtók betörésével azonban közel negyvenezer forintos kárt okozott.

 

Múlt hétvégén, szombat reggelre virradó éjjel betörtek a jánossomorjai bölcsödébe és a vele egy épületben működő idősek otthonába.

A tettes a kerítésen bumászva, a bölcsöde hátsó ajtaját felfeszítve jutott be az épületbe, majd – a nyomok szerint – az itteni élelmiszerraktárban “megreggelizett”. Az itt felhalmozott koszt azonban nem lehetett ínyére, mert a feltehetően magával hozott szalámiból falatozgatott, amit – szintén a nyomokból ítélve – egy üveg, ugyancsak nála lévő rummal öblített le. Az intézmény dolgozói csak két csomag keksz eltűnését észlelték.

A feltehetően egyedül lévő elkövető ezután az idősek otthonába vezető ajtót is felfeszítette, és elvitte az irodában talált kasszát. Ezt később egy hátsó helységben szedte apró darabokra, és a benne talált 13 ezer forinttal távozott. A kár jelentős részét azonban a feltört ajtók jelentik, ezek kijavtása 30-40 ezer forintba is kerülhet – mondta Rasztik Lászlóné intézményvezető. Az intézmények megtették feljelentésüket, az elkövető még nem került rendőrkézre.

A bölcsödevezetőtől tudjuk, bár furcsa, de korábban is volt példa arra, hogy betörtek a bölcsödébe. Előfordult, hogy az illuminált elkövetőt a reggel érkező dolgozók keltették fel.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-