Nem csupán a helyi vadásztársaság tagjai, hanem sok civil is részt vett az idei tavaszi hulladékgyűjtésben tegnap. A már hagyománnyá vált akcióban ezúttal jónéhány iskolás gyerek is hozzájárult városunk tisztaságához.

A Mosonszentjános Vadásztársaság március 31-én, szombaton rendezte meg a hagyományos tavaszi hulladékgyűjtő akciót. A szervezésben idén részt vett az önkormányzat Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága, Balsay Sándor vezetésével, aki az akciót levezényelte.

Városunkban és környékén gyakoriak az illegálisan lerakott hulladékkupacok, amelyek károsak a környezetre, és esztétikailag is visszataszító látványt nyújtanak. Idén a vadásztársaság tagjai mellett több civil segített a szemét eltakarításában. Az önkéntes jelentkezők lelkesedésének köszönhetően a tavalyinál kétszer többen vettek részt az akcióban. A körülbelül ötvenfős csapat iskolásokkal, a polgárőrség és az Ifjúsági Színjátszókör tagjaival egészült ki. A legszennyezettebb helyek közé tartoztak a szentpéteri és a pusztasomorjai temetők melletti területek, a kiserdő, a lókert és a kendergyár környéke. A szervezők remélik, jövőre még jobban megnő majd az akcióhoz csatlakozók száma, és egyben csökken azoké, akik úgy vélik, hogy az utca és városunk környéke a megfelelő hely a hulladék elszórásához.

W.E.

 

-hirdetés- -hirdetés-