Március 1-jén a Balassi Bálint Művelődési Házban alakult meg a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Győr- Moson- Sopron megyei Pannon Egyesületének jánossomorjai tagszervezete. A társaság a jövőben a helyi értelmiség segítségével a tudományos-ismeretterjesztést szeretné népszerűsíteni városunkban.

A tudományos ismeretterjesztés amúgy nagy múltra tekint vissza Jánossomorján: a hetvenes évek közepétől másfél évtizeden át már működött a TIT szervezet a nagyközségben. A rendszerváltással azonban, sok hasonló szervezettel együtt feloszlott. Négy évvel ezelőtt éledt aztán újra a helyi tudományos ismeretterjesztés, amikor is a művelődési házban helytörténeti előadássorozat indult, amely az évek során fokozatosan bővült ki más témákkal is. Az elmúlt évben a TIT Pannon Egyesület győri szervezete is bekapcsolódott az előadások szervezésébe. Mivel idővel e közös munka egyre intenzívebbé vált, kézenfekvőnek tűnt, hogy a megye legfiatalabb városában is megalakuljon a 163 éves múltra visszatekintő Tudományos Ismeretterjesztő Társulat. A március elsei alakuló ülés előtt dr. Kőrösi Erzsébet Örményországot bemutató, diavetítéssel egybekötött előadásán vehettek részt az érdeklődők, majd ezt követően 10 fővel megalakult a helyi egyesület.

A 2004-2005-ös sorozat hátralévő programjában többek között néprajzi, csillagászati, irodalmi és utazási előadásokra várnak minden érdeklődőt az egyesület vezetői.

-hirdetés- -hirdetés-