A Győr – Moson – Sopron Megyei Közgyűlés és Jánossomorja közös szervezésében zajlott városunkban az idei március 15-ei ünnepség. A vendégek között volt dr. Áder János országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője, dr. Szakács Imre, a Győr – Moson – Sopron Megyei Közgyűlés elnöke és Szabó Miklós, a közgyűlés alelnöke.

Az ünnepi műsorban számos helyi fellépő produkcióját láthatta a népes közönség.

Délelőtt 10 órakor koszorút helyezett el a Hármashalom emlékműnél dr. Áder János országgyűlési képviselő, dr. Szakács Imre a megyei közgyűlés elnöke, Jánossomorja önkormányzatának nevében Nemes Csaba és Winkler László, valamint helyi szervezetek képviselői. Tóth Szilárd, a Balassi Bálint Ifjúsági Klub tagja Petőfi Sándor versét szavalta. Az ünnepi menet a Hármashalomtól a jánossomorjai Német Kisebbségi Önkormányzat fúvószenekarának vezetésével a Balassi Bálint Művelődési Házba vonult, ahol Dr. Áder János szólt az egybegyűltekhez. Beszédében párhuzamot vont az 1848-as eszmék, célok és a mai politikai események között. Szavai szerint a forradalom nem egy hirtelen elhatározásból fakadt, hanem hosszú folyamatok eredménye volt, és a változás fokozatosan égetőbbé váló szükségessége hozta magával.

Az ünnepi műsorban közreműködött a jánossomorjai Canto Excolo kamarakórus, a helyi alapfokú művészeti iskola tanárai, Kátai Zoltán énekmondó, valamint a Győri Nemzeti Színház két színművésze. Befejezésül dr. Kurunczi Károly pohárköszöntője után állófogadás várta az ünneplő közönséget a művelődési ház előtermében.


Megjegyzés:

Márciusi hír- és magazinműsorunkban összefoglalót láthatnak a megemlékezésről. (Adáshét: március 28 – április 3.)

-hirdetés- -hirdetés-