A város útjai a folyamatos havazás miatt a takarítás ellenére is nehezen járhatók, a hideg miatt csúszós útszakaszokra kell számítani. A fokozott balesetveszély miatt legyünk a szokottnál is óvatosabbak.

A héten az idei tél leghidegebb időszaka köszöntött ránk. A hőmérsékletek még a legmelegebb kora délutáni órákban is fagypont alatt maradnak. Ehhez még a hét közepétől igen erős, fagyos szél is társult. A kiadós havazás és a széllökések miatt hófúvások alakulnak ki megyeszerte. Győr-Moson-Sopron megyében szerdán hajnali öt órakor kezdődött a havazás, és reggelig 3-5 centiméter hó esett. Előrejelzések szerint szerdán 20-40 centiméternyi hó is leeshet. A hóesés várhatóan csütörtökön is tart majd.

A Jánossomorján áthaladó 86-os főúton is nehéz helyzetekkel találkozhatnak az autósok.  A nap folyamán többször zárták le teljesen, vagy részlegesen a főút egy-egy szakaszát.

A megye útjain az erős széllökések miatt több helyen hóátfúvások keletkeztek, sok út járhatatlanná vált.  A közútkezelő felhívta a figyelmet arra, hogy az útviszonyok körültekintést követelnek az autóvezetőktől, a téli gumi használata elengedhetetlen, és kérik a gépjárművezetőket, adjanak elsőbbséget a sárga villogós hókotróknak.

Győr-Moson-Sopron megyében csak a hólánccal rendelkező tehergépkocsik közlekedhetnek és a személygépkocsikban is ellenőrzik a hólánc meglétét. A határokon is elrendelték a hólánc ellenőrzését.

A vonattal utazóknak 5-10 perces késésekkel kell számolniuk országszerte, de komolyabb fennakadás csak a Dunántúl nyugati felében van. A havazás és az erős szél miatt itt másfél órás késések is előfordulhatnak.

-hirdetés- -hirdetés-