Miután az Észak Hansági Húsfeldolgozó Kft. jánossomorjai üzeme a Győri ÁFÉSZ tulajdonába került, új időszámítás vette kezdetét a Húsüzemben.

Az elmúlt időszak új beruházásai, fejlesztései segítségével modern, az Uniós normáknak teljes egészében megfelelő komplexummá vált a helyi húsüzem, és ezzel véget ért a húsfeldolgozó eddig tapasztalt hanyatlása is. A változásokat december 15-én, egy gyárlátogatás keretében mutatták be az önkormányzati képviselőknek, akik megtekinthették a feldolgozás mentét az élőállat beérkezésétől a feldolgozott termékig, és meggyőződhettek arról is, hogy minden a fennálló szabályoknak megfelelően zajlik-e. Az üzemben jelenleg csak vágás és színhús-előállítás folyik, azonban hamarosan különböző húskészítményeket is előállítnak majd. Mint azt az üzem vezetője elmondta, ez azért is sürgető, mert jelenleg ebben az üzletágban csak az tud talpon maradni, aki teljes szolgáltatást nyújt, és késztermékeket is forgalmaz. Jelenleg napi hatvan sertést vágnak az üzemben, de ha újból elindul a megszüntetett töltés is, akkor ez a szám növekedhet, a boltokban pedig újra kereshetjük a régi jó “jánosi sopronit”. A lakosság egészét érintő kérdés a telepen termelődő veszélyes hulladék kezelése. Az üzemnek önálló szennyvíztisztító rendszere van, amin keresztül teljes biológiai tisztítás után kerül a víz az elvezető rendszerbe. Az üzem az előírt víztisztítási szintnél kétszerte jobb minőségű vizet bocsát ki. A tulajdonos további fejlesztéseket is tervez, hiszen az eddig megvalósult, több mint 10 milliós beruházás csupán az első ütem volt. A későbbiekben a modern eszközök mellett új épületekkel is gazdagodik majd a Húsüzem. A beruházásokkal természetesen nem kényszerült elbocsátásokra az cég, sőt, a későbbi fejlesztésekkel várhatóan új munkahelyek is létesülhetnek Jánossomorján.

-hirdetés- -hirdetés-