A nyár nem csak a szoba hűséről, és a strandok dermesztő árairól szól. A kikapcsolódni vágyókra is számos érdekes program vár a környéken. Ezekből ajnlunk párat az alábbiakban.

Mosonmagyaróváron a Hansági Múzeumban aug. 4-től idén immár hatodik alkalommal „Art Flexum” néven Nemzetközi Művésztelep várja az érdeklődőket.12 festőművész érkezik szerte a világból (Svájcból, Szlovákiából, Lengyelországból, Ukrajnából,Brazíliából,Irakból és az Amerikai Egyesült Államokból.) A művésztelepen készült alkotásokból, augusztus 14-én 18 órakor nyílik kiállítás a Hansági Múzeum Szent István király úti épületében, ahol első ízben adják át az Art Flexum díjat.

A Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület ötödik alkalommal rendezi meg a Mosonmagyaróvári várjátékokat. Ezúttal az eddigieknél is színesebb, látványosabb programok várják az ideérkezőket. A bátrabbak kipróbálhatják az íjászatot, a lovaglást, valamint lehetőségük nyílik a különböző népi mesterségek, fazekasság, fafaragás, vesszőfonás megismerésére is.

Augusztus 14-22-ig a Flesch Károly Kulturális Központhoz invitálnak a szervezők minden érdeklődőt a XI. Nyári Fesztivál alkalmából. Mint mindig, most is sörsátor és olyan fellépő sztárvendégek várják az idelátogatókat, mint a Hooligans, Csepregi Éva, és Baby Gabi. A változás a tavalyi évekhez képeset csupán annyi, hogy a műsorok többségét idén ingyenesen tekinthetjük meg.

Augusztus 19-én immár a hagyományokhoz híven az államalapítás tiszteletére ünnepi rendezvénynek ad helyet a Magyar utca. A délutáni gyermekprogramok után esti táncjátékokon vehetünk részt.

Augusztus 28-án, a mosoni búcsúban végleg elbúcsúztathatjuk az idei nyarat. Mosonmagyaróváron kívül a környező települések is számos kulturális programmal kecsegtetnek augusztusban, kisasszony havában.

Halászin rendezik meg 14-15-én a Szigetközi Lovastalálkozót, melyre nemcsak e neves sport iránt érdeklődőket várnak szeretettel, hanem azokat is, akik szívesen megismerkednének a lovasok hagyományaival.

Ugyanitt 20-án falunap keretein belül a Hal-és Vadfőző versenyen a főzés szerelmesei mutathatják meg tudásukat. Valószínűleg a résztvevők nem maradnak korgó gyomorral.

Augusztus 19-én Levélen a horgásztónál gyermek és felnőtt horgászversenyen mérhetik össze tudásukat a nagy horgászok.

Dunakilitin 12-15-között -a hagyományokhoz híven- a Duzzasztóműnél motoros találkozó várja a szórakozni vágyó fiatalokat. Olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint a Beatrice, Deák Bill Blues Band vagy a Blues Company.

Akiknek idejük nem engedi, hogy végigjárják a környező települések rendezvényeit, azoknak talán megnyugtatásul szolgál, hogy városunkban is találnak kulturális programokat. Augusztus 8-án kerékpártúrán vehetünk részt a szomszédos Ausztriában a Jánossomorjai Társaskör szervezésében. Augusztus 20-án pedig mi is ünnepelünk, a somorjai búcsú vár minden érdeklődőt.

Tehát már csak önökön múlik, hogy különlegessé tegyék az augusztust maguk és családjuk számára is. Jó szórakozást hozzá!

-hirdetés- -hirdetés-