Gyors beavatkozással mentették meg az épületet. A házban lakó kisbaba és anyukája észlelték a füstöt, de őket megfigyelésre kórházba szállították.:

Kazánház gyulladt ki a Széchenyi utcában hétfő reggel. A füstöt a házban lakó anyuka és pici babája észlelte. A tűzhöz öt tűzoltóautó és egy mentő érkezett, a helyi önkéntesek és a mosonmagyaróvári hivatásosok végezték az oltást. A kár jelentős, személyi sérülés nem történt.

Úgy tudjuk, a lángok a régi építésű ház melléképületében, a kazánházban szabadultak el, amely a még a melléképületben lévő konyhára is átterjedt. A melléképület tetőszerkezete teljesen leégett, de a gyors beavatkozás megakadályozta, hogy a tűzfal által védett ház tetejére is átterjedjenek a lángok, csak a háztető sarka sérült. A főépület nem vált lakhatatlanná az előzetes vizsgálatok szerint.

A tűzoltók a lángoló izzó tető gyors bontásával, áztatásával igyekeztek megfékezni a lángok terjedését, a konyha épülete és a felszerelés azonban nagy károkat szenvedett.

Az édesapa reggel ment dolgozni, a rossz hír miatt rohant haza. A baba és a kismama nem sérült meg, ám a füsthatás miatt a mentők átmeneti megfigyelésre kórházba szállították őket.

Lakosságvédelmi intézkedésre volt nem volt szükség. Az önkormányzat a helyszínen felajánlotta a város segítségét. A ház saját cserépkályha-fűtéssel is rendelkezik, és ha ez nem is elegendő, a szülői házban is meg tud szállni a fiatal család.

HT – JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-