Kategória - Hírek

Videó

Bezáró benzinkút

Csütörtökön bezárt Jánossomorja szentpéteri benzinkútja, mert nem bírta az államilag maximált üzemanyagárak melletti szolgáltatást. Ez a környéken az első ilyen eset, de több kisebb szolgáltató is fontolgatja ezt a lépést.

Videó

Óvodai farsangok

Folytatódott az óvodai farsangi mulatságok sora, pénteken a pusztasomorjai és a szentpéteri csoportok is maskarába öltöztek, mókáztak, játszottak egész nap.

Videó

Családi nap

Elzavarták a telet, farsangoltak és táncoltak szombaton délután gyermekek és felnőttek az Örökség Kulturális Egyesület farsangi családi délutánján a Sós Antal Közösségi Házban. A télkergetés és a kézműves foglalkozás mellett a vendégek fánkot is süthettek a helyi ifjúsági klub segítségével.

Videó

Nyugdíjas Ki-Mit-Tud

Több formációval is közönség elé álltak a jánossomorjai nyugdíjas egyesület művészeti csoportjai a héten zajlott kistérségi nyugdíjas Ki-Mit-Tudon, Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban.

Videó

2022-es költségvetés

Gyors döntés, de hosszas bizottsági előkészítés után fogadhatta el a képviselő-testület Jánossomorja idei költségvetését. A főbb számok a tavalyihoz hasonlóak, a fejlesztési programok kerete idén is biztosított, sőt, több tételnél emelkedett is.

Videó

Bringapark épül

Fiatalos arculatot ölt a Lókert szabadidőpark Jánossomorján. Az átalakulás egy bringapálya kialakításával kezdődik, amire egy tavaly beadott, és nemrég sikeresen zárult pályázat segítségével jutott a város az Aktív Magyarország Program keretében.

Videó

Civilek támogatása

Idén a tavalyinál több mint három millió forinttal magasabb keretösszegű, 26 millió forintos pályázati forrással támogatja az önkormányzat a városért is dolgozó civil szervezeteket. Erről csütörtöki ülésükön döntöttek a képviselők.

Videó

Ovis farsang

Az óvodákban is a pandémia árnyékában kezdődtek meg a farsangi mulatságok. Ezért a hagyományos táncházat és közös szórakozást mellőzte a farsangi bálok sorát megkezdő szentjánosi óvoda pénteken.

Videó

Klafszky-farsang

Rendhagyó farsangot tartottak hétfőn a Klafszky Katalin Tagiskolában a járványügyi korlátozó intézkedések miatt.
 
 
 

Videó

Végzősök keringője

Igazán végzősökké és egy kicsit általános iskolásból ifjúvá váltak a nyolcadikos diákok a hagyományos keringővel. A központi iskolások pénteken, a Klafszkysok szombaton táncoltak – ám idén ezt nem követte a bál, a járványhelyzet miatt.