Ezüstérmes, két korosztályban is válogatott a jánossomorjai tekés – Az ezüstéremmel a magyar teke sportág egyik kiemelkedő eredményét érte el a magyar U18-as teke válogatott a most zárult szlovéniai utánpótlás világbajnokságon. A csapat egyik meghatározó versenyzője a jánossomorjai Tóth Dániel is. A Győr-Szol TC igazolt játékosa még a helyi teke szakosztályban kezdte a sportágat.

Az U18-as női és férfi válogatott a torna végén – Tóth Dániel balról az első a felső sorban.

A csapatversenyben a második helyen zárta a szlovéniai korosztályos világbajnokságot a magyar U18-as férfi válogatott, hétfőn, Kranj-ban, 2299 összfás eredménnyel. A női ágon szintén jól szerepelt a magyar válogatott, a lányok a 6. helyet szerezték meg.

Kranj-ban 12 ország 48 versenyzője gurított, köztük a 18 éves Tóth Dániel a 24. legjobb egyéni eredményt szerezte meg, így csütörtökön reggel még az egyéni ágon is versenybe szállhat, ami szintén kiváló eredmény.

Dani szereplése a nyári világtornákon azonban nem ér véget ezzel, hiszen egy újabb sorozatban folytatja: Egyből következik itt ugyanis az U23-as világbajnokság, ahol szintén a keret tagja lett, így több, mint valószínű pályára is lép valamelyik megmérettetés-fajtában.

Az U23-as VB pénteken kezdődik és kedden ér véget. A család ekkor várja haza Dánielt, számolt be róla a JTV-nek a büszke apa, idősebb Tóth Zoltán. Elmondta, a sportág szeretetét tőle kapták el fiai, Dani és Zoli – hiszen édesapjuk a helyi szakosztály igazolt játékosa, több évtizedes múlttal. Kiemelte, Dániel már 10 éves korában a JSE igazolt játékosa volt, 14 éves korában pedig már válogatott edzőtáborban vett részt. A válogatott szerepléseket a járványhelyzet miatt nem a helyszínről követhette és szurkolhatta végig a család, ezért még nagyobb öröm lesz a viszontlátás.

A hátralévő megmérettetéseket, ide kattintva, a szövetség csatornáján online és felvételről is elérhetik az érdeklődők!

 

JTV – HT
Fotók: Magyar Teke Szövetség

-hirdetés- -hirdetés-