Szerdán elbontották a határellenőrzési pontot a Jánossomorja-Andau határátkelő magyar oldalán és Albertkázmér-pusztánál is. A magyar központi intézkedések szellemében szabaddá vált az átjárás.

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki – a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva – Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Az osztrák fél továbbra is ellenőriz, az éppen aktuális szabályozás szerint. Egységei az átkelőn maradtak és lényegében a járványhelyzet előtti ellenőrzést folytatják. Az oltottak vagy a betegségen átesettek részére a hazánkból Ausztriába való belépés feltétele jelenleg a személyazonosító okmány és a kétnyelvű védettségi igazolás bemutatása – amit a háziorvostól is kérhetünk -, regisztráció számukra már nem szükséges.

Úgy tudjuk, akik nem kaptak oltást vagy nem tudják igazolni, hogy túl vannak a betegségen, ők még tesztelni kénytelenek, illetve ha nincs tesztjük, azt 24 órán belül pótolniuk kell. A teszt érvényességi ideje ingázók esetében 7 nap, nem ingázók esetén 48-72 óra.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-