Felújítják a Várbalogra vezető állami út egy szakaszát Jánossomorja belterületén. Az önkormányzat által rég szorgalmazott útfelújítás során a Várbalogra menő 8508-as számú főút 640 métereres szakaszát újítja fel a Magyar Közút Zrt. A munka a Féltoronyi utcában, a Vasút utcai torkolattól indul és Várbalog irányába, a város településhatáráig tart. A szakemberek padkát is építenek a burkolat mellé és felfestik az új burkolati jeleket. A munkában Jánossomorja Város Önkormányzata is segít: A szegély mellé kerül kavicsról és a padkanyesésből keletkezett föld elhelyezéséről is a város gondoskodik.

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a Féltoronyi utcában szakaszos útlezárásra és forgalomkorlátozásra lehet számítani 2021. 06. 28. (hétfő) 7:00 – 2021. 06. 30. (szerda) 19:45 óra közötti időszakban. “A megjelölt időszakban az útszakaszon gépjármű közlekedés, illetve az ingatlanokról gépjármű kihajtás bizonyos ideig nem lesz lehetséges, ezért kérik a Féltoronyi utca és a Klafszky Katalin utca lakóit, hogy aki ezen időszak alatt gépjárművét használni kívánja, az előtte hagyja el az érintett útszakaszt, illetve használja a környező önkormányzati utakat.” – közölte a kivitelező.

A munka lebonyolítása, a felmerülő kérdések megoldása a közútkezelő feladata. A munkában Jánossomorja Város Önkormányzata segítőként vesz részt, biztosítva a szegélykavicsot és a föld elszállítását.

A Várbalog felé vezető, városon kívüli útszakaszra azonban egyelőre csak útjavításokat tudott ígérni a közútkezelő: „A kátyúzási munkákon túlmutató, teljes körű felújítási munka külön hazai vagy európai uniós forrásokból valósulhat csak meg.”

JTV

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-