Közel hatvanan csatlakoztak a Virágosítsuk együtt Jánossomorját akcióhoz, hogy a kapott egynyári virágokkal díszítsék a házaik előtti közterületet, utcára néző ablakaikat. A jelentkezőknek Lőrincz György polgármester és Bella Sándor, a városüzemeltető vezetője osztotta ki a kért növényeket csütörtök délután a városháza udvarán, az idén felkínált ezer tőből, a készlet erejéig.

Galéria a képekre kattintva!

Lőrincz György elmondta, örömteli hogy sokan jelentkeztek, így jövőre még több növényt oszthat ki Jánossomorja. – “Már régóta szívügye a városnak a közterületek szebbé tétele: parkosítunk, virágosítunk. Aki az elmúlt években végigjárta a várost, láthatta, hogy nagyon sok közterületünk, parkunk megújult. Ezzel eljött az ideje annak is, hogy a lakosságot is bevonjuk a városszépítésbe. Tavaly a portájuk előtti közterületet szépítőket díjaztuk, ez az akció ennek a folytatása. Nagy-nagy öröm számomra, hogy már az első évben, az első felhívásra is közel hatvanan jelentkeztek Jánossomorján, hogy a tőlünk ingyenesen kapott egynyári virágokkal díszítisék a házuk előtti közterületet vagy utcára néző ablakaikat.”

 

Már itt, az osztás során is sokan elmondták, hogy saját virágaikkal is kiegészítik a most kapottakat, ami szintén nagy öröm. Abban bízom, hogy egy jó kezdet után még jobb folytatás következik. Most ezer tő virágot osztottunk, de örülnénk, ha 2-3000 tőre is igény lenne jövőre. Ennyi kiosztására is képesek vagyunk, hiszen a városüzemeltető maga is évi közel hatezer virágot ültet ki közterületre Jánossomorján.

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-