Meglepetésként, munkatársai körében, a központi iskola tantestülete előtt vehette át a városi sportdíjat Bognár László testnevelő tanár, futó, versenyszervező. A lelkes szakember kiemelkedő iskolai és a városért végzett sportrendezvény-szervező munkájával egyaránt méltó Jánossomorja elismerésére – hangzott a méltatásban.

A város nevében Lőrincz György polgármester és a jelölő, Bella Zsolt alpolgármester, iskolaigazgató adta át a díjat, ami nagy meglepetésként érte a testnevelő pedagógust. A polgármester hangsúlyozta, a hat éve Jánossomorján dolgozó pedagógus a sport, az atlétika, a futószámok igazi szerelmese, és ezt a szeretetet nemcsak a diákjainak, de a városnak is átadhatta. A város már harmadik éve tartja meg a Hanságfutást, ami nemcsak a hazai futótársadalmat invitálja Jánossomorjára, de sok helyit is megmozgat.

Jánossomorja Város Sportdíja az önkormányzat által alapított elismerés, amit javaslatok alapján ítélhet oda az önkormányzat, nem meghatározott időközönként. Eddig hárman vehették át a díjat korábban: Németh Gyula, egykori helyi labdarúgó, a helyi sportélet támogatója (2009.), Fekete Csaba, a Jánossomorja Rascals Baseball Egyesület edzője (2011.), és Gazsó László, a jánossomorjai labdarúgócsapat odaadó intézője (2011.)

A rendkívüli helyzet miatt a javaslatról most a polgármester egy személyben döntött, de hangsúlyozta, az önkormányzat és a város egyértelműen értékesnek tartja Bognár László munkáját.

Bognár László a helyi sportért

A díjátadók kiemelték, az iskolai órákon, délutáni foglalkozásokon Bognár László által kapott nagyobb szerepet az atlétika. A diákolimpiai versenyeken, iskolai és iskolák közötti körzeti, megyei és országos sportversenyeken sorra értek el sikereket a jánossomorjai csapatok. De számos alkalommal hétvégi túrákat, kenutúrákat, amatőr futóversenyeken való részvételeket szervezett diákjainak, családjaiknak. Szoros szakmai együttműködést alakított ki a Mosonmagyaróvári Atlétikai Klubbal, sportolói e klubot is erősítik az atlétikai szövetség korosztályos egyéni és csapatversenyein.

A városi tömegsport-életben is meghatározó a tevékenysége és lelkesedése. 2017-ben, a várossal közösen hívta életre a Hanságfutást, ami az 1956-os emlékév programsorozat zárásaként, a Hanságon át menekülők előtt tisztelgett. A verseny azonban folytatódott: 2017 óta három alkalommal tartott már Hanságfutást Jánossomorja, Bognár László főszervezésében, családja, kollégái és az önkormányzat segítségével, mindannyiszor magas részvétellel. Itt nemcsak az ország különböző pontjáról ideérkező profi és amatőr futók álltak rajthoz, de jánossomorjai futók is szép számmal, több korosztályban, több távon. De nevéhez fűződik a szilveszteri városi jelmezes futás is.

A megyei diáksportban végzett magas színvonalú munkájáért 2019-ben a Győr-Moson-Sopron Megyei Diáksport Egyesület kitüntetésben részesítette.

Bella Zsolt méltatásában kiemelte: „Sosem versenyzett annyi jánossomorjai diák és fiatal felnőtt mezei futóversenyen, mint az utóbbi években.  Személyes példamutatása, küzdeni tudása ösztönzi a tanulókat és szüleiket a sportolásra. Bognár László nem csak azért méltó Jánossomorja Sportdíjára, mert tanítványai szép eredményeket érnek el a különböző szintű sportversenyeken, illetve szervezi a felnőttek számára is a különböző sportprogramokat, hanem mert szemléletet formál a településen. Minden tevékenységét áthatja a sport iránti alázata, szeretete és mindezt példamutatással, nem öncélúan teszi. Tömegeket vonz személyes példája és az a kisugárzása, mellyel mozgásra, aktivitásra inspirál gyereket, fiatalt és felnőttet egyaránt.”

Bognár László elmondta, sok szép pillanatot élt meg a sportok, a rendezvények által, de a legjobb számára mindig az, amikor diákjaival együtt, közösen futhatnak át a célvonalon.

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-