5 millió forintból újította meg Jánossomorja Város Önkormányzata az orvosi rendelőt a hanságligeti településrészén. A városvezetés pénteken reggel adta át a lakóknak az új egységet, közösen az ottani egészségügyi dolgozókkal, akik kezdeményezték is a felújítást.

A rendelőt Wolf Pál István plébános szentelte fel, megköszönve az orvosok, egészségügyi dolgozók munkáját, ebben a pandémiás helyzetben különösen. Az avató szalagot Dr. Petró Andor helyi háziorvos, Lőrincz György polgármester, Bella Zsolt alpolgármester és Bella Sándor, a városüzemeltető vezetője (lásd képünkön) vágta át, majd a nemzeti szín szalagokból osztott az összegyűlt helyieknek is, akik örömmel fogadták az emléket.

Dr. Petró Andor háziorvos hívta fel a városvezetés figyelmét arra, hogy a rendelő és szűk környezte megérett a rendbetételre. A háziorvos az átadón meg is köszönte az együttműködést és a gyors reagálást a városvezetésnek. Hangsúlyozta, a betegek így már korszerű körülményekkel találkozhatnak, ami ebben a helyzetben kiváltképp fontos. Hanságligeten is fokozott a védekezés, a háziorvos öt koronavírusos betegről számolt be, akiknek enyhe vagy kevésbé súlyos tünetei vannak.

Galéria a képre kattintva!

Lőrincz György polgármester az átadón elmondta, egyeztettek a szakmával és az orvosokkal is, hogy pontosan mire is van szükség, nyár közepén pedig elkezdhette a munkát a kivitelező és a városüzemeltető közösen. Átalakult, korszerűsödött az épületbelső és a vizesblokk is. Válaszfalakat építettek, ajtókat és padlóburkolatot cseréltek, csempéztek, akadálymentesítették a bejárást és a mosdót is. Az épület előtt parkosítottak, előtetőt készítettek és mozgássérült-rámpát is kialakítottak. A rendelő épületéhez vezető utcai járdát is felújítják a következő napokban, közölte a polgármester az átadón.

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-