Szép számú szakmai elismerést osztottak ki a héten a város oktatás-nevelésében. Mind az óvodák, mind az iskolák kiemelkedő munkatársait díjazta Jánossomorja Város Önkormányzata.

A hagyományosan a tanév végén, pedagógus nap alkalmából átadott elismerések elmaradtak a vírushelyzet miatt, ám a díjakat még az őszi tanévnyitók előtt fontosnak érezte átadni a városvezetés.

Ezért a Jánossomorjai Aranykapu Óvoda mind a négy tagóvodájának közös, hétfői értekezletén Lőrincz György polgármester, Bella Zsolt alpolgármester és Schwartzné Varga Mónika intézményvezető adták át az elismeréseket.

A kiváló óvónő

Jánossomorja Város Kiváló Óvodapedagógusa idén Lenoricsné Szabó Szilvia lett, aki 1991 szeptemberétől, 29 éve az óvoda dolgozója. Egy évet töltött a központi óvodában, 16 évet a somorjai tagóvodában és 2009-től dolgozik szentpéteri tagóvodában. Aktív tagja az óvoda daloskörének, vezetője a művészeti munkaközösségnek, illetve az ovi kézműves műhelyének alapítója, vezetője is. Méltatásában elsősorban sokoldalúságát, kreativitását és kedvességét emelték ki. Az intézményvezető szerint Szilvi óvót pozitív életszemlélete, lelkesedése és magas szintű nevelő munkája teszi érdemessé a díjra.

A kiváló dajka

Az intézmény kiváló dolgozója Dezamits Istvánné dajka lett, aki ’92-ben kezdte munkáját az intézményben, majd, elvégezve a dajkaképzőt, 2000 októberétől kapott határozatlan idejű kinevezést. Elismerésében kedvességét, humorát említették, és azt, hogy kiváló partnere az óvónői munkának. Ügyes keze, kreativitása is meglátszik az óvodán.

Búcsúzó nyugdíjasok

Az oviban három nyugalmazott kollégát is köszöntöttek, tőlük nemcsak a város, de a kollektíva nevében a tagóvoda vezetői is kedves szavakkal búcsúztak. Horváth Jánosné Gizi óvó 40 év óvodapedagógusi munkája után köszönt el az óvodától. Az intézményvezető elmondta, Gizi óvó nemcsak a csoporttal töltött munkában volt nagy támasz, hanem a pályázatok kihasználása, a különböző mérések, értékelések, minőségbiztosítás terén is komoly szakmai tudás birtokosa.

Unger Mihályné Márti óvó a szentpéteri tagóvodából vonult nyugdíjba. Scwartzné Varga Mónika kiemelte, talán országosan is ritkaság Márti óvó, hiszen ő a szentpéteri intézményben volt óvodás, azután pedig egész pályáját itt töltötte, megszakítás nélkül. Szerepe van például a pusztasomorjai pünkösdi hagyományok megőrzésében az oviban. Tőle tavasszal a szentpéteri ovisok és kollégák külön meglepetés nappal búcsúztak.

Pintér Erzsébet kerek 20 éve lett óvodatitkár, munkájában főként töretlen segítőkészségét és emberségét emelte ki az intézményvezető, megköszönve az odaadó munkát.

Schwartzné Varga Mónia vezető, Pintér Erzsébet, Horváth Jánosné, Unger János Mihályné és Lőrincz György polgármester

Újrónafői búcsúzók

Szomorú okból, de az újrónafői tagóvodának is voltak búcsúzói. Itt a településvezetés, az intézményfenntartó tanács döntése alapján a két óvodai csoport helyett egy működik szeptembertől – a döntés mögött a gyermeklétszám áll. A létszámleépítést is magával vonzó változás után az eddigi vezető, Lukácsné Deli Gabriella más pályán folytatja, ahogy az eddigi dajka, Kissné Szűcs Margit is. Nekik külön megköszönte a munkát Kertész Attila, Újrónafő polgármestere.

Schwartzné Varga Mónika búcsúszavaiban kiemelte, Gabriella számára vezetői példakép volt, rendkívül precíz, jó vezető, aki rendszerben látja a dolgokat. Irányításával az ovi nemcsak egyedi, különleges és mértékadó projekteket, eseményeket hozott létre, de munkája alakította, formálta a települést, a település közösségét is. Kissné Szücs Margit munkájának precízségét, gyerekszeretetét és a kézművesség, kreativitás terén mutatott tehetségét méltatta az intézményvezető.

Elől, középen Lukácsné Deli Gabriella (j) és Kissné Szücs Margit (b), az óvodai volt kollégák és Kertész Attila polgármester társaságában

A kiváló tanár

A város iskolájában is az első értekezleten adhatta át az elismerést az önkormányzat nevében Lőrincz György polgármester. A Jánossomorja Város Kiváló Pedagógusa díjat idén Kóbor Attila kapta, aki 1997 júliusa óta, két év megszakítással dolgozik az intézményben, földrajz-rajz szakos pedagógusként. A kezdetektől fogva osztályfőnök, többször szervezett már iskolai kirándulásokat a határon túlra, kiállításokat, és a Tanoda programban is dolgozott. Méltatásában kiemelték a gyerekekhez való viszonyát és a humorra, jókedvre való hajlamát, amit másoknak is könnyen át tud adni. Többgenerációs pedagóguscsalád sarja, kreatív, tehetséges művészember, aki a családjáért, munkájáért, diákjaiért mindent megtenne – hangzott Bella Zsolt igazgató méltatása.

 

JTV – HT

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-