(Frissítve!) Egy személyautó hajtott bele a felújítás alatt álló szentjánosi templom állványzatába hétfő délelőtt. Az állványzat, az autó és a térelválasztó oszlopsor is jelentősen károsodott. A nem jánossomorjai illetőségű vezető az ütközés következtében valószínűleg nem sérült meg súlyosan. Őt a mentők kórházba szállították. A balesetet heves rosszulléte okozhatta – nem hivatalos információk szerint.

A Suzuki SX4 típusú személyautó az állványzat felőli oldalról, fékezés nélkül hajtott bele a táblákkal elkerített munkaterületre – ahonnan csak pár perccel korábban mentek el reggelizni a templom homlokzatfelújításán dolgozó építőmunkások, így szerencsésen elkerülve a tragédiát. A sofőrt járókelők részesítették elsősegélyben a mentők gyors kiérkezéséig. A mosonmagyaróvári tűzoltók végezték a mentést, a jánossomorjai rendőrőrs munkatársai pedig biztosították a helyszínt és elterelték a forgalmat.

Az állványzatban komoly sérülések keletkeztek, de a szerkezet nem fenyeget ledőléssel, amint azt a helyszínre érkező, az építését végző szakemberek megállapították. A sérült állvány helyreállításának ideje alatt a forgalmat elterelik a Szabadság utcáról az Iparos utca felé, egy-két napig. Elképzelhető, hogy a forgalmi rend változása miatt átmenetileg a Szabadság utcai buszmegállóknál sem tud majd megállni a helyközi járat. Várhatóan az eredeti elterelést és a munkaterület védelmét is fokozzák majd a templomfelújítás becslések szerint hátra lévő két hónapja alatt.

FRISS: Hétfő kora estére a munkálatok előrehaladása miatt az útzárat és a terelést elbonthatták, a forgalom a korábbi formában folyhat. Kedden azonban további egy-két órára ismét a terelés visszaállítására kell számítani, a templomfelújítás egy fázisa miatt. (2020.08.24., 17:26)

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-