A közösségben nem is, de egyénileg készülhetünk a húsvétra Jánossomorján. Bár a hagyományos Húsvétváró rendezvény idén a korlátozások miatt elmaradt, a tojásfát feldíszítették a főtéren, hogy az arra járóknak segítsen az ünnepi készülődésben.

A kézműves kiállításokat készítő helyi alkotócsoport, amely már évek óta megrendezi a tojásfa-díszítést, most a korlátozások miatt kénytelen volt eltekinteni a tervezett rendezvénytől. A helyi művelődési ház azonban az arra járók kedvéért magát a fát feldíszítette, virágokat ültetett, egy nagy piros tojást helyezett ki. Lacknerné Fördős Klára elmondta, szerettek volna mégis egy kis ünnepi, húsvéti hangulatot teremteni a városban, hogy azoknak az embereknek, akik munkájukból hazafelé, vagy a szükséges bevásárlások során arra járnak, eszükbe jusson a tavalyi izgatott tojásfa-díszítés, az esti séták a gyerekekkel, melynek során egyre díszesebb lett a fa. Az az üzenet is fontos, hogy ebben a helyzetben is készülünk a feltámadásra – mondta az igazgató.

A fára már azóta többen is helyeztek ki saját díszeket idén is, és ezt még bárki megteheti – természetesen a vonatkozó szabályok betartásával.

 

JTV

 

-hirdetés- -hirdetés-