A korábbiaknál jóval szorosabb mérkőzéseket hoztak az idei Mikulás-kupa döntői, a diákok ezúttal kézilabdában a tanár csapatot is legyőzték. Kötélhúzásban is megmérkőztek az osztályok, de a Mikulás ugráló tornász manóit is megmozgatta pénteken.

Akrobatikus elemek egész sorát vonultatta fel az ugráló manók csapata, akiket eleinte a rajtuk lévő pár kiló felesleg is komoly próba elé állított a szaltók során, de aztán azt gyorsan ledolgozták a Mikulás edzésmódszerével. Felkészítő tanáruk, a Mikulást játszó Konkoly Zoltán pár perc alatt üzemi hőfokra hangolta a nagyszámú közönséget.


Galéria a képre kattintva!

A kötélhúzás miatt minden osztály érdekelt volt a pénteki döntőkben, nemcsak azok, akik a kézilabda vagy a foci fináléjába jutottak. Hetedik évfolyamon a Klafszky csapata nem talált legyőzőre, a többi korcsoportban mindenhol az A-sok diadalmaskodtak. Fociban óriási csatát hozott a 6A és a Klafszky ötödikeseinek küzdelme. Itt a hosszabbítás és a büntetőpárbaj után az idősebb, központis osztály győzött. A legnagyobbaknál a 8B 3-1-re verte a péteri hetedikeseket. Az 5K-s lányok is hosszabbításig bírták az iramot a 6B ellen, végül azonban itt is a jánosi csapat bizonyult jobbnak. Szinte minden döntő szoros eredményt hozott, kivéve 8A-7A kézilabda döntőt. A végzősök ezen a találkozó 13-5-tel hengereltek.

Felemás eredményt hoztak a minden évben legnagyobb érdeklődésre számot tartó tanár-diák mérkőzések. Fociban sportszerű meccsen, az első félidő végéig tartotta magát a nyolcadikos válogatott, de a második játékrészben eldőlt a meccs, 6-2 a tanerőnek. Kézilabdában a lelkesedés és a sebesség diadalmaskodott a tapasztalat felett. A lányok öt góllal verték a tanárnőket, és elhódították a kupát.

A Klafszky Tagiskolában, hétközben megrendezett csocsó versenyt a Pápai Norbert és Rozsos Ferenc nyerte, de a Mikulás Kupa minden résztvevője ajándékokkal és élményekkel zárhatta a sikeres programot. A több évtizedes múltra visszatekintő Mikulás kupát hagyományosan a diákönkormányzat és a testnevelő tanárok szervezik, népszerűsége pedig a kezdetektől fogva töretlen.

 

JTV – PK

 

-hirdetés- -hirdetés-