Izgalmas, mesébe ágyazott koncerttel kezdődött a Filharmónia bérletes sorozat idei évada. A minőségi komolyzene diákokkal való megismertetését célzó sorozat még két koncertet tartogat a közönségnek.

Az In Medias Brass fúvós kvintett koncertjével indult a több évtizedes múltra visszatekintő Filharmónia bérletes koncertsorozat újabb évada Jánossomorján, múlt kedden. A zenekar egy mesébe történetében ágyazva mutatta be a fúvós hangszereket is az iskolás nézőközönségnek. A zenekar jórészt zenetanár apukákból áll, így maguk is szívesen és értőn játszanak a fiatal közönségnek. A kvintet 2010-ben alakult, a tagok egyénileg és zenekarra is, számos nemzetközi versenyen értek el kimagasló eredményeket, így a gyerekek most túlzás nélkül világszínvonalú fúvós muzsikát hallhattak. Ez a koncertet szervező Filharmónia célja is, akik kiváló és neves előadókat kérnek fel a gyerekbarát, a zenei érdeklődést felkelőt előadásokra, amikben mindig becsempésznek egy kis érdekes tanulnivalót is.

Még két előadás vár ránk az idei tanévben. Legközelebb tavasszal Várnagy Andrea zongoraművész a kislányával játszik majd négykezeseket, versekkel egybefűzve. Majd a Swing a’la Django zenekar balkáni népzenével ötvözött swingeket játszik, a neves belga gitáros, Django Reinhardt szellemisége mentén.

A bérletes sorozat a helyi művészeti iskola és az általános iskolai diákságát célozza meg, de mindig akadnak felnőtt nézők is a kora délutáni időpont ellenére is. A sorozat jánossomorjai állomását az önkormányzat is támogatja.

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-