A küzdelmes meccsek után a baráti hangulat, a játék és finom falatok vették át a főszerepet múlt szombaton, az idén megújult Rascals baseball pályán. A hagyományos családi délutánon a játékosok és szurkolók együtt idézték fel a szezon legemlékezetesebb pillanatait.

Azokból pedig bőven akadt. A felnőtt együttes ezüstérmet szerzett a kupában, és a végsőkig harcban állt a bajnoki rájátszás elődöntőjében az Érd ellen. Itt végül idegenben alulmaradt a csapat, de a bronzérmet sikerült megszerezni az Óbuda otthonában. Az utánpótlás együttesek is kiváló szezont zártak. Az U10-es és U12-es csapat is a második helyen zárta az alapszakaszt a kelet-ausztriai ligában. A keretből többen meghívást kaptak egy prágai nemzetközi tornára, ahol a magyar együttes 9. helyen végzett a 24 indulóból. A nagyobbak közül Laffer Benedek, Fekete Janka és Szakács Zsófia is beverekedte magát az U18-as válogatott keretbe. A Rascals eddigi legnagyobb nemzetközi sikerében is jelentős szerepük volt, az évente megrendezett olaszországi tornán az ötödik helyen végezett a csapat.

Idén játszotta első mérkőzéseit a Rascals softball csapata. A baseball női ágát jelentő softball kissé módosított szabályokkal ad lehetőséget a hölgyeknek is a sport űzéséhez. A lányok tavasszal már az első fordulóban búcsúztak a magyar kupától, de a bajnokságban revansot vettek az Óbudán, és két meccsen is legyőzték a fővárosiakat. Egy újabb győzelemmel az együttes megnyerheti a kezdő ligát, és magasabb osztályba léphet.

A szurkolók és a csapattagok közösen búcsúztak Yusei Teraokától, aki fél évet töltött Jánossomorján. A japán fiatalember egy évek óta pályázható együttműködési program keretében segítette az utánpótlás csapatok edzését, és meghatározó tagja volt a felnőtt együttes keretének. Mint elmondta, nagyon jól érezte magát Jánossomorján, és úgy érzi, hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez.

Az egyesület a sikerek megünneplésén túl már előre is tekint. A következő szezontól újabb csapattal indulnának a hazai pontvadászatban. Fekete Balázs edző elmondta: „Akit tudtunk, vittünk magunkkal a felnőtt csapatba. Az U14-es csapatunk pedig jövőre indulhat, ekkorra érnek össze annyian ebben a korosztályban az U12-ből.” Mivel az érdeklődő, új gyerekek száma évek múltán sem csökken, a csapat utánpótlása hosszú időre megoldottnak látszik. Mint már sokszor elhangzott, a nemzeti és talán nemzetközi színtéren a Rascals egyik nagy erőssége az utánpótlás-nevelés.

JTV – PK

Fotók – Jánossomorja Rascals

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-