Teljes belső felújításon esett át az Egészségház. Közel 105 millió forintos városi forrásból modernizálták és átszervezték a rendelőhelyiségeket, így a kor kihívásainak és a betegeknek is megfelelőbb körülményeket alakítottak ki.

Október elsején délután, az ünnepélyes avatáson Kótai László áldása mellett Lőrincz György polgármester üdvözölte az elkészült munkát, mint a város lakosságot érintő egyik legfontosabb városi felújítást. Hangsúlyozta, ezzel közel 50 év szolgálat után újult meg az intézménybelső. A nemzeti színű szalagot jelképesen a kivitelező mellett a város polgármestere és a szociális bizottság elnöke vágta át. Ezután a teljes épületet bejárhatták a vendégek.

Az összes háziorvosi rendelő a központi váróból közelíthetők meg, ahol bővítették a székeket és felmelegedést gátló fóliával vonták be az ablakokat. Az épület gépészeti, technikai infrastruktúrája is megújult, korszerűbb, a kor kihívásainak megfelelő lett. Minden rendelő új bútorzatot is kapott. Megújult a fogorvosi rendelő is. Az épület másik szárnyában főként a gyermekek kaptak helyet, így nem kell sem a beteg, sem az egészséges gyerekeknek átmenni a felnőtt betegek között. Nemcsak új gyermekorvosi védőnői rendelők létesültek, hanem gyerek- és bababarát környezet is várja itt a kicsiket és az anyukákat. De ide költözött vissza a fizikoterápia és a masszázs is.

A város saját forrásból, közel 105 millió forintot költött a beruházásra, ami feszített munkával, folyamatos önkormányzati kontroll alatt készült el határidőre. A betegek körülményeinek javítása az elsődleges cél volt, ami a visszhangok alapján teljesült is, mondta el Lőrincz György polgármester. A munka a helyi egészségügyben dolgozókkal együttműködve zajlott, így az ő megelégedésükre is szolgál az új épület, de a legfontosabb, hogy a betegek is érzik majd a jobb elrendezés, korszerűbb épület hatásait.

Ám a kinti munkák folytatódnak még. Itt a parkot rendezi és parkolókat létesít az önkormányzat. A munkákat még idén szeretnék befejezni, ha az idő engedi. A nyári átmeneti időszakban tanúsított türelmet pedig minden érintettnek és lakónak megköszönte a polgármester. A rendelések már újra az egészségházban folynak, változatlan időkben.

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-