Adakozó összefogás indult a mosonszentjánosi templom külső felújításáért. Az 1769-ben épített, barokk stílusú Keresztelő Szent János templomot az elmúlt években több beavatkozással is igyekeztek rendbe hozni: víztelenítették a falakat, felújították a belsőt és a padozatot. 2017-ben az erősen leromlott homlokzat egy része le is szakadt. A külső restaurálás érdekében most az önkormányzat támogatásával a helyi cégeket is megkereste az egyház.

2017 februárjában csak a balesetmegelőző munkálatokat tudták elvégezni, most folytatnák a teljes homlokzat felújításával.

Hat vállalkozás támogatta a felújítást, összesen közel 6 millió forinttal, de kétmillió forintot gyűjtöttek eddig a templom hívei, ötmilliós támogatást biztosított a püspökség és szintén ennyit Jánossomorja Város Önkormányzata is. Eddig összesen közel 17 és fél millió forint gyűlt össze a célra – amely egyenlőre folyósítás előtt áll. Kótai László atya megköszönte a támogatóknak a felelős segítséget, és a város polgármesterének, illetve alpolgármesterének közbenjárását a siker érdekében. A teljes külső felújítás várhatóan 50 millióba kerül, ebből a homlokzat megújításának fognak neki hamarosan, az összegyűlt támogatásból, mondta el Kótai László atya, amely munka is nagyjából 20 millió forintot tesz ki.

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-