Két fronton is szoros eredményeket hoztak a vasárnapi választások városunkban. A polgármesteri címért három induló szállt harcba, ahol szoros csata után az első két helyezett között csupán 157 szavazat döntött az elsőségről. Városunkat a következő öt évben is Lőrincz György polgármester irányítja, mögötte a második helyen Molnár Gábor végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Dr. Kurunczi Károly állhatott fel. A régi-új polgármester mindenkinek megköszönte az eddigi munkát és pozitívan tekintett a jövőbe.

A képviselői helyekért is komoly harc folyt az éjszaka folyamán, szinte minden szavazóköri eredmény után változott annak a 8 főnek a névsora, akik a testületet alkotják. Az éjjel egy után kiderülő végeredmények alapján a testületbe három új ember is bekerült: Jánó Zoltán, Horváth Dániel és Maglódi Zsolt munkájára is számíthat a város a következő években.

Rajtuk kívül Molnár Zoltánné Dr. Mihályi Zsuzsanna, Molnár Gábor, Lipovits Máté, Bella Zsolt és Winkler László segíti a polgármester munkáját a képviselő-testületben.

A megyei közgyűlésben magasan a kormánypárti FIDESZ nyert városunkban is, az összes beérkező 2775 szavazatból 1716 darabot zsebeltek be.

A német nemzetiségi önkormányzat eredményeit már a választások előtt borítékolni lehetett, hiszen a három elérhető helyre, összesen három jelentkező volt, így a testület a Kempf Ákos, Sándor Zoltán József, Wennesz József Károly összetételben fog dolgozni a jövőben. A nem jogerős eredmények a valasztas.hu oldalon is olvashatók.

Jánossomorja Önkormányzati választása sok helyit mozgatott meg. Az országos átlagnál 11 százalékkal többen, a választásra jogosultak közel 58 százaléka járult az urnákhoz.

A részletes eredményeket a Nemzeti Választási Iroda oldalán is megtekinthetik!

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-