Jánossomorján ünnepelt a kistérség nyugdíjas szervezete. A város 15 éves jubileuma alkalmából a környékbeli települések alkotó nyugdíjasai kiállításon mutatták meg tehetségüket, pénteken pedig minden klub közösen ünnepelt a nyugdíjas találkozón. Itt jelentették be, a térségi szervezet új elnöke a jánossomorjai klub vezetője, Bujdosó Zoltán lett.

Kiállítás

Hímzések, horgolt babák, asztali díszek, festmények… számos különleges hobbi vagy művészeti alkotás, ami nemcsak a nyugdíjasok mindennapjait teszi szebbé, hanem a környezetüket is. Jánossomorjára érkezett az Életet az éveknek nyugdíjas klubszövetség megyei szervezetének vándorkiállítása, ahol a megye nyugdíjas alkotóinak munkái láthatók. A Glázer-Kozma Galériában szerdán nyílt tárlatot a város nevében Lőrincz György polgármester köszöntötte, aki a munkák értékét és az alkotás az alkotó egészségére gyakorolt jótékony hatását is taglalta.

Galériák a képekre kattintva!

Zsámbokiné Budai Anna megyei elnök a kiállítás kincseit mutatta be. A megnyitón a helyi nyugdíjas klub népdalköre is énekelt. A tárlaton számos kézműves technikát, több képző- vagy népművészeti ág kincseit megszemlélhettük. A megye nyugdíjas szervezeteinek számos alkotója mellett több jánossomorjai alkotó munkáiban gyönyörködhetett a közönség.

Találkozó

A sportcsarnok mellett felállított nagy sátorba Jánossomorja várta a kistérségi nyugdíjas szervezeteit pénteken délután. A közel 30 település delegációi az éves találkozóra gyűltek össze. A szervezetek csapatai mellett a környező települések polgármesterei is az asztalokhoz ültek. A vacsora mellett sok szórakoztató program is várta a közönséget a színpadon, énekkar, mulatós est fokozta a hangulatot. A csapatok zászlóira a találkozó emlékszalagját is közösen kötötték fel, az összetartozás jegyében. Az oldott hangulatú, vidám találkozón térségünk országgyűlési képviselője, agrárminiszter, Dr. Nagy István fővédnök mondott köszöntő beszédet. Megköszönte a nyugdíjas szervezetek munkáját, kiemelve, hogy programjaik, vitalitásuk fontos értéke a megyének.

Galériák a képekre kattintva!

A házigazda önkormányzat nevében Lőrincz György polgármester köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozta, a város tudja, milyen értékeket kap nyugdíjasaitól, akár programok, művészet, vagy tapasztalat terén. Ezért is számos intézkedés, program igyekszik segíteni őket Jánossomorján.

Bujdosó Zoltán, a helyi klub elnöke köszönetet mondott a támogatóknak a segítségért, kiemelve az önkormányzat szerepvállalását. A nyugdíjas szövetség alapító elnöke, Hammerl Frigyesné nemrég leköszönt elnöki tisztségéről, a színpadon is megköszönve az eddigi munkát a tagoknak. Helyét pedig a jánossomorjai klub vezetője, Bujdosó Zoltán vehette át. Számára az előd a közösség további erősítését és fiatalítását tűzte ki célul. Bujdosó Zoltán megtiszteltetésként vette át a stafétát, kiemelve, hogy megtesz mindent annak érdekében, hogy elődje értékes munkáját hasonló színvonalon folytathassák. Számára is fontos a fiatal nyugdíjasok bevonása, amivel a jánossomorjai klub is sokat küzdött az elmúlt években.

A találkozón a helyi klub tagjai segédkeztek az asztaloknál késő estig, megtéve mindent, hogy a barátok szép emlékekkel távozzanak egy élménydús este végén.

 

JTV – HT

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-