Lezuhant bombázó, második világháborús harcok, iskolatörténet vagy a sváb ellenállás a kitelepítés éveiben. Számos érdekes, helyi téma várja az olvasókat a Jánossomorjai Füzetek legújabb számában. A kiadványt kedden, a városnapi programok nyitányaként mutatták be a könyvtárban. A szerzőkkel, szerkesztőkkel tartott beszélgetést Lőrincz György polgármester, korábbi helytörténet-kutató vezette.

A szerkesztő, Veres Dávid mellett több szerző is bemutatta a kiadványban megjelent tanulmányát, válaszolt a népes közönség kérdéseire. A kötet egyik cikkének szereplője is eljött, meglepetést is hozva. Orbán János, aki jánossomorjai sportolóként futott a müncheni olimpiai lánggal 1972-ben, nemcsak akkor viselt mezét, hanem emlékbe megkapott fáklyáját is elhozta, és körbe is adta.

A kiadó Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány megköszönte a szerkesztő és a szerzők munkáját. Veres Dávid pedig kiemelte, továbbra is ösztönzi a kedvet, tehetséget érzőket, hogy kapcsolódjanak be a következő szám munkáiba, hiszen a város helytörténeti kutatásainak ez a zászlóvivője. Egy olyan munka, aminek színvonalára és rendszeres megjelenésére is büszke lehet Jánossomorja, hiszen nálunk nagyobb városokban sem sikerül ez.

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-