Lovas nemzet a magyar, tartja a mondás, ezt pedig meg is mutatták nekünk múlt szombaton a helyi lovas klub tagjai, akik a negyedik amatőr lovas találkozóra vártak mindenkit. A program kezdeteként lovas felvonulással igyekeztek minél több embert kicsalogatni a Lókertbe, ami már második éve ad otthont a találkozónak. Ám a felvonuláson nem csak a lovakat, különleges veterán traktorokat is bemutattak a helyieknek, meghívva a szomszédos Fertőzug osztrák veterán klubját.

A Lókertben aztán változatos programokkal igyekeztek a szervezők mindenkinek a kedvére tenni. A hagyományos fogat verseny sokakat kicsalt a nap folyamán. A versenyzők között láthattunk egyes és kettes, valamint csikó fogatot is, de láthattunk maraton fogatot is, amit leginkább a terepversenyekre terveztek.

A fogathajtók között is több fiatal ült a bakra, hogy megmutassa, mennyire tudnak együtt dolgozni a lovakkal. Később lovas ügyességi versenyek és bemutatók is várták a résztvevőket és a nézelődőket egyaránt. Idén már negyedik alkalommal szervezte meg a Jánossomorjáért Lovas Sport Egyesület a találkozót, aminek a célja, hogy megmutassák, Jánossomorján milyen sokrétű lovas élet van és minél többen csatlakozzanak hozzájuk.

Míg a lovasok a pályán küzdöttek az elemekkel és a rendkívül meleg idővel, a társaskör tagjai az üstök mellett főzték a finomságokat, hogy a megfáradt sportolók és a kilátogatók jó hangulatú ebédet tudjanak elkölteni.

A jánossomorjai amatőr lovas találkozó a lovasok ünnepévé nőtte ki magát itt a városban az évek alatt, ahol a sportágat szeretők találkozhatnak és egy kellemes napot tölthetnek együtt.

 

 

JTV

 

-hirdetés- -hirdetés-