Bár több komoly beruházáson van túl Jánossomorja, mégis, nehéz lenne őszintébb és boldogabb átadó ünnepséget találni a városban a két most felújított játszótér avatásánál. Az ide járó gyerekek őszinte örömmel fogadták a kihelyezett játékok kínálta kalandokat és az ajándékba kapott labdákat, nemzeti szín szalagokat.

Szentpéter

Nyuszin lovagolni a reptérre, majd repülővel utazásra indulni, egészen a hintákig, onnan megostromolni a várat,  kicselezni az ellenséget a sok csúszda valamelyikén, felfutni a dombra, aztán lecsúszni onnan a nagy csúszdán… Hamar kialakultak az izgalmas történetek az ovisok játékai során a hétfőn átadott szentpéteri játszótéren a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Jelképesen ugyanis a város gyerekei nevében az ovisok vették át a parkot az önkormányzattól, Lőrincz György polgármestertől, Bella Sándortól, a városüzemeltető vezetőjétől és Winkler László képviselőtől, a Szociális Bizottság elnökétől, akik a nemzeti színű szalagból is adtak minden gyerkőcnek. A gyerekek mellett az óvoda és a bölcsőde vezetői is örömmel fogadták az új játszóteret.

Az avatás mindjárt jókedvű dobálózással kezdődött, az ovisok egy nagy zsák labdát is kaptak a polgármestertől, amit a csoportokban osztanak majd szét, de előtte még itt a parkban játszhattak velük.

Az átadón Lőrincz György elmondta, sok szülő fordult hozzá már a felújítás alatt, hogy mennyi szép gyermekkori emléke fűződik ehhez a parkhoz. A polgármester reméli, a mostani gyerekeknek is ennyi szép élményt okoz majd az új park, amely kifejezetten a legkisebbeket célozta meg. Sok új eszközt telepített ide a város, hinták, csúszdák, kombinált mozgásformákkal teljesíthető mászókák is várják itt a gyerekeket. A munkákat a városüzemeltető irányította, az eszközök kiválasztásához szakemberek és a helyi óvoda véleményét is igénybe véve.

A polgármester hangsúlyozta, ez a közel 10 millió forintos fejlesztés a város játszótér-felújítási programjának része, amely során négy év alatt öt parkot sikerült megújítani, jórészt saját forrásból. Köszönettel emelte ki, hogy a szentjánosi ovi játszóterének felújításában az ovi alapítványa és több jótevő is segített, a pusztasomorjai park teljes átalakításához pedig testvér-településünkkel közös pályázati győzelem segített hozzá.

A következő felújítási terv a Felsőlókert utcai játszótér grundja, amit jövőre szeretne felújíttatni a polgármester. De terveznek egy játszóteret a szentpéteri rész 86-os által körbefont részére is, hogy megnyugtatóbbá tegyék a családok, kisgyerekek mindennapjait. A felújított játszóterek sikere azt mutatja, hogy a meglévő parkok bővítésére is nagy az igény, mind itt, Szentpéteren, mind Hanságligeten. A Bajcsy-Zsilinszky utcában például egy nagyobb csúszdát még állítana a dombra a városüzemeltető, de hosszú távon akár egy somorjaihoz hasonló fitnesz park is létrejöhetne itt, ha azt mutatják a lakossági igények.

Hanságliget

A most felújított hanságligeti játékparkot július 25-én, csütörtökön adta át az önkormányzat. A megnyitón közösen vágták át a szalagot gyerekek, szülők és a város nevében a polgármester. A hárommilliós felújítás a város játszótér-felújítási programjának része, mégis különleges: A napi szinten ide járó gyerekek számára óriási örömöt okozott az elavult, kevés eszközzel bíró park felújítása. Közel 30 lurkó játszik önfeledten itt a nyári szünetben, szinte sötétedésig, ami a felnőtteknek is nagy öröm.

Lőrincz György polgármester megnyitójában elmondta, amikor kilátogatott ide megnézni, hogy haladnak a munkálatok, meglepődötten látta, hogy a már használható pár eszközön mennyi gyerek játszik. Nagy öröm, hogy ekkora az igény és egyáltalán, ennyi a megmozdítható kisgyerek Hanságligeten. Az itt lévő terület pedig még kínál lehetőséget a park több eszközzel való bővítésére – mondta.

A park már elavult eszközeit lecserélték, és új, a biztonsági szabványoknak és a gyerekek szórakozásának is megfelelőkkel váltották fel. A játszótér most több mint hárommillió forint önkormányzati forrásból újult meg, a városüzemeltető szervezet irányításával. A megnyitón több kislabdát is kiosztottak a gyerekek között, amit haza is vihettek, hogy aztán mindig magukkal hozhassák a játszótérre. De sokan a megkapott darabka nemzeti szín szalagot is büszkén őrizgették.

Jánossomorja önkormányzata a hanságligeti lakókkal együttműködve több fejlesztésbe is fogott a közelmúltban. Több járda és murvás vagy aszfaltos út megújult az elmúlt években, de a legfontosabb, hogy sikerült belterületté nyilvánítani a településrészt. Ezzel egy 40 éves adósságot törlesztett a településrész felé Jánossomorja, mondta el a polgármester az átadáson a szülőknek.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-