A kánikula ellenére gőzerővel zajlanak a felújítások Jánossomorján. A központi iskola korszerűsítésére TOP forrásból 205 millió forintot nyert az önkormányzat, amiből teljesen megújul az energetikai rendszer. Új fűtőtestek, kazánok kerülnek be az összes helyiségbe, tantermekbe, aulába, de a fűtést a sportcsarnokban is felújítják a tankerülettel együttműködve. Az alsós épület új hőszigetelést és homlokzati festést kap, a munka már el is kezdődött a héten. A felsőben pedig a beltéri ajtókat cserélik ki, ezt már 3 milliós önkormányzati forrásból.

A Klafszky Katalin Tagiskolában is váltották a diákokat a munkások. A tavaly felújított intézmény udvara térburkolatot kap, eltűntek a régi betonelemek, megoldódik a vízelvezetés, összesen közel 8 milliós önkormányzati forrásból. A teljes fűtés korszerűsödik a szentpéteri tagóvodában, szintén városi költségből, a munka a héten fejeződhet be.

A temetőkben járdák újultak meg az elmúlt napokban. Szentpéteren és Szentjánoson térköves szakaszokkal folytatták a gyalogutakat, de jövő héten a pusztasomorjai temetőben is új járdát építenek a szakemberek és a hangosítás kiépítése is elkezdődött, szintén városi forrásból.

Az egészségház belső felújítása a tervek szerint halad, így a megcélzott szeptemberi dátumra, úgy tűnik, modern körülmények közé költözhetnek vissza ide a rendelők, szolgáltatások.

Az útfelújítások is zajlanak: az ezévre tervezett utolsó két utca, a Lajos utca és a Kossuth Lajos felújítása folyik. Az egyirányú Lajos utca 2,8 méteres, a Kossuth utca 4,6 méter szélességgel készül el, kétoldali süllyesztett szegéllyel, várhatóan szeptember közepére. Ezzel lezárult a ciklusra tervezett útfelújítási program, amely több utcával túlteljesítette a három évvel ezelőtti terveket.

Újtanyán is közvilágítás fogadja már a nyári hónapokban a betérőt, kíséri a korán buszra indulókat. Ezt is saját forrásból újította meg a város nemrég, a főútra vezető járda megtisztításával együtt.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-