Pénteken és szombaton megható ballagási ünnepségek zajlottak, ahol a város és az intézmények kiváló vagy kiemelkedő nyolcadikosait is díjazták. De előtte még a vidám ballagás örömteli pillanatait is megélték a diákok.

Színes maskarákban nagy hangzavart csapva búcsúztak pénteken délelőtt az iskolától a ballagó nyolcadikos diákok. Az aulában vicces műsorokkal vettek búcsút, ahol felidézték az elmúlt 8 év legjobb pillanatait. Majd a képvetítések alatt már a búcsú könnyei is megjelentek a diákok szemében. Később hangos énekszó mellett a városházán is jártak.Galériák a képekre kattintva!

Péntek délutánra a színes maskarákat az ünneplő ruha vette át. A központi iskolából két osztály 59 tanulója köszönt el. A diákok még egyszer utoljára végig sétáltak az iskola falai között, jelképesen búcsút intve az itt töltött éveknek. Ottmaradó társaik nevében a hetedikesek és az énekkarosok mondtak búcsút. De a ballagó diákok is elköszöntek tanáraiktól, társaiktól. Az évfolyamban sok tehetséges fiatal tanult, akik díjakat is átvehettek munkájukért. Kik a sportban, kik a közösségi munkában, művészetben mutattak példa értékűt.

Az önkormányzat idén is átadta a Jánossomorja kiváló tanulója díjat, amit a nyolcéves teljesítménye alapján Dubi Lara vehetett át. Lara 8 éven át kitűnő tanuló volt, számos iskolai és megyei versenyen szerepelt szép eredménnyel.

Szombaton már a Klafszky Katalin Tagiskolába csengettek be utoljára a ballagó nyolcadikosoknak. Ottmaradó hetedikes társaik egy-egy közös emlékkel, vicces történettel búcsúztak, de nyolcadikosok is felidézték diákéveik legemlékezetesebb pillanatit. A kimagasló eredményeket nyújtó diákok a szentpéteri iskolában is díjakat vehettek át az önkormányzattól, az iskola alapítványától és a diákönkormányzat képviselőjétől is.

A két nap alatt 75 diák búcsúzott el első iskolájától, akik jövőre már más intézményekben várják a kihívásokat és teljesítik álmaikat.

 

A két ballagást a JTV Videó között megtekinthetik!

 

 

JTV – KÉ – IVV – HT

-hirdetés- -hirdetés-