Március óta folyamatos felújítás alatt áll a református imaház Jánossomorján. Mivel az épületben évtizedek óta nem történt változás, szükségessé vált a falak javítása, a nyílászárók, a padló és a bútorzat cseréje is. Az imaház főként állami pályázatból újul meg, a hozzá kapcsolódó hivatali helység rekonstrukciójához az önkormányzat nyújtott anyagi segítséget.

A lecserélt, régi bútorok közül egy szószék és a padozat egy része a helytörténeti gyűjteménybe került át. A költségek eddig ötmillió forintnál járnak, az utolsó fázis, a padok cseréje nyárra várható. A 3-4-ről az elmúlt években húszfősre növekvő gyülekezetet addig ideiglenes helyszínek várják: Májusig a művelődési ház, majd a Sós Antal Közösségi Ház ad otthont az istentiszteleteknek, egészen a padok elkészültéig.

Demjén István lelkész elmondta, a padok ára nagyjából három és fél millió forint, aminek a felével rendelkezik most a református közösség. A másik felére felajánlásokat várnak és gyűjtenek is. – “Minden jó szándékú, hívő és nem hívő embernek a felajánlását várjuk szeretettel, és Isten áldását kérjük rájuk.” – mondta el a lelkész.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-