Tizedszer is koncerttel emlékezett Schmidt Márton karnagyra a Jánossomorjai Fúvós Egyesület és a meghatározó karnagy családja. Az emlékkoncerten szombaton ismét főként német muzsikák, polkák és keringők, az egykori karnagy kedvenc darabjai hangzottak el. Wally János, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, olyan koncerttel készült a jubileumra a zenekar, ami tiszteleg Marci bácsi harsányságot mellőző szerénysége előtt – ezért is egyedüli fellépőként muzsikált a fúvósegyesület a koncerten.

Schmidt-Varga család idén nem adott át díjat a zenekar ifjú tehetségeinek, azt az elmúlt években már megkapták a fiatal tagok, de sok sikert kívántak a zenekar utánpótlásához.

Emléklapjukat most két régi zenekari tagnak, Suslák Miklósnak és Wennesz József Károly vezetőnek adta át a család köszönetképpen. A zenekar reméli, hogy a tavalyi díjazott ifjúsági kamarazenekarból hamarosan több fiatal is érkezik majd a megfogyatkozott létszámú felnőtt társulatba.

Marci bácsi 1925-ben született Mosonszentjánoson, német származású magyar családban. 26 évig tanított a szentjánosi iskolában. 1962-től 7 évig a művelődési ház igazgatója volt. Alapító tagja majd vezetője lett a 65-ben megalakult fúvószenekarnak. A karnagyi pálcát 2002-ig vitte, 2009-ben hunyt el.

 

JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-