Labdapattogástól volt hangos a tornacsarnok csütörtökön. 170 labdát kapott a körzeti általános iskola, amit a diákok rögtön ki is próbálhattak csütörtökön délelőtt a tornacsarnokban. A Dobj egy labdát program keretében a Példa mosonmagyaróvári egyesület és a helyi Binder cég fogott össze, hogy sportszerekkel segítse az iskolai foglalkozásokat. Az ünnepélyes átadó sztárvendégei az NB 1-ben szereplő Mosonmagyaróvár utánpótlás játékosai voltak, akik barátságos mérkőzést játszottak a jánossomorjai diákokkal. A tanulók ugyanis rögtön ki is próbálhatták a rengeteg új sportszert.

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért jótékonysági programjára a Binder egyik dolgozója hívta fel a cég figyelmét, a vezetők pedig azonnal a kezdeményezés mellé álltak. Ennek értelmében a Példa Egyesület által felajánlott 85 labdát ugyanennyivel egészítette ki a helyi cég, valamint 200 ezer forinttal, mellyel a további sportszervásárlást szeretnék segíteni. Ezt a csütörtöki ünnepségen adták át az iskola igazgatójának.

A Binder igyekszik olyan programokat támogatni, melyekkel saját dolgozói nézeteit is formálhatja, vagy hozzájárulhat környezettudatos, egészséges életmódjuk kialakításához. A TeSZedd városi szemétszedési programon több, mint száz munkatársuk ragadott kesztyűt és műanyag zsákot.

A mosonmagyaróvári Példa Egyesület másfél éve igyekszik segíteni a régió nevelő-oktató intézményeit, de rászoruló családok is bizalommal fordulhatnak hozzájuk. A Dobj egy labdát reklámarca, Lázár Jázmin, összekötő kapocs a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és Binder cég között. Édesapja a cég egyik dolgozója, Jázmin pedig az MKC egyik legígéretesebb fiatal játékosa, aki már a felnőtt NB1-es keret kapuján kopogtat. De nálunk is komoly hagyományai vannak a kézilabdának. A lányok rendszeres résztvevői a megyei döntőnek, és országos fináléban is képviselték már Jánossomorját.

A sportkapcsolat pedig nem szakadt meg a mérkőzéssel. Sok szempontból, még csak most kezdődik. Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke elmondta a JTV-nek: „Konkoly Zoltán testnevelő tanárral és Bella Zsolt igazgató úrral egyeztettünk arról, hogy szeretnénk szorosabbra fűzni az iskolával a kapcsolatot. És van még egy olyan információ, amit megoszthatok Önökkel is: A Kossuth Gimnáziumban jövő szeptembertől sportosztályok is indulhatnak, ami azt jelenti, hogy szeretnénk egyfajta életpályát adni a gyerekeknek. A gimnázium elvégzése után pedig akár egyetemi szinten is folytathatnák majd, erről pedig az egyetemmel egyeztettünk. Tehát a sportolás mellett egy komoly oktatói életpálya is várhat rájuk, és a cél persze az, hogy legyenek óriási játékosok ők is.”

Az MKC különleges ajándékkal kedveskedett az iskolának az ünnepség végén. 30 tanulót hívtak meg egy hazai kézilabda mérkőzésre, ahol városunk diákjai kísérhetik majd be az UFM Arénába az NB1-es csapatok játékosait.

 

Prátser – JTV

-hirdetés- -hirdetés-