Motorfűrész hangjára ébredt az erdő két hete vasárnap a Madárerdei tónál, de nem kell aggódni, nem az erdőt irtották, az Erdészeti Horgászegyesület tagjai a horgásztó környékét tisztították meg. Nem csak a tó mellett, a tóból is volt mit kitakarítani, a hódok hatalmas pusztításokat végeztek a tél folyamán, több fát ki is kell vágni, hogy ne jelentsenek veszélyt a horgászokra.

A megfelelő horgászhelyek kialakításáról is gondoskodtak az egyesület tagjai, akik a környezetvédelmi világnap kapcsán minden év elején elvégzik ezeket a hasznos munkákat, hogy az év többi részében csak a horgászatra kelljen koncentrálni, mindezt egy szép, rendezett környezetben. Felújították a tó leromlott állapotú hídját is, így már az idelátogatók is biztonságban sétálhatnak be a szigetre.

Azonban nemcsak a tó környezete, hanem a szabályok is változnak. A horgászengedély kiváltásához az országos szövetség idén kötelezővé tette a horgászkártya kiváltását, amivel a jövőben egyszerűbben juthatnak a horgászok az engedélyükhöz. Ez az idei évben még nem látszott meg az igényléseknél, de a horgászok remélik, hogy a jövőben ténylegesen egyszerűbb lesz a folyamat. Az engedély nélküli horgászokkal szemben is szigorúbban lépnek fel az ellenőrök idéntől.

Az Erdészeti Horgászegyesület idén is közel 130 fővel működik, a tagokra pedig az év folyamán sok verseny vár, de a hagyományos horgásztábort is megrendezik, ahol a legkisebbek is megismerkedhetnek a horgászat fortélyaival.

 

KÉ – JTV

-hirdetés- -hirdetés-